19:22, pet, 5. Jul

Številni se poslavljajo od velike ženske, Mance Košir





V 77. letu starosti je umrla novinarka in publicistka Manca Košir, smo poročali včeraj. Bila je izredna profesorica na ljubljanski fakulteti za družbene vede in avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov ter številnih knjig.

Na družbenih omrežjih se od nje poslavljajo številni.

Manci Košir se je na družbenem omrežju Facebook poklonila predsednica Nataša Pirc Musar, ki je s spominom na besede preminule ikone zapisala, da ji je vsak pogovor z njo napolnil dušo. Pirc Musar se ji je tudi zahvalila in opomnila, da je bila “vedno neomajna borka za enakopravnost žensk.”

Ministrica za kulturo Asta Vrečko pa je poudarila, da je preminula “s svojim delom globoko zaznamovala slovenski javni, novinarski in kulturni prostor”. Ob tem je opomnila na vsestranskost Mance Košir in na njeno pomembno vlogo na področju promocije kulture. “V čast in privilegij mi je bilo, da sva se poznali. (…) Njeno življenje ter neomajno pokončna drža bosta kot vzor in spodbuda ostala za vedno z nami,” je še zapisala Vrečko.

Nekdanja pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan pa je med drugim zapisala: “Za vselej bo ostala v naših srcih, edinstvena. Vem, da bo tudi tam za mavrico ohranila svoj večni ljubeči nasmeh.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.