11:38, sre, 3. Jul

Jutri v Krškem kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva v speedwayju, v nedeljo trije slovenski motokrosisti na dirki svetovnega prvenstva





Na domačih motošportnih terenih bo sila živahno v Krškem, kjer bodo rohneli speedway motorji. AMD Krško bo namreč v soboto, 4. maja 2024, gostitelj ene od štirih kvalifikacijskih dirk evropskega prvenstva posameznikov – preostale tri gostijo Debrecen (MAD), Mureck (AVT) in Stralsund (NEM).

Ivačič in Grmek v lovu na evropsko prvenstvo

Med šestnajsterico, ki se bo merila na ovalu stadiona Matije Gubca, bosta tudi dva slovenska voznika z licencama AMZS, in sicer Anže Grmek in Matic Ivačič, v vlogi rezerve pa bo na priložnost za vožnjo čakal tudi Denis Štojs.

Na progi v Krškem bo v soboto, 4. maja 2024, živahno že v popoldanskem času, saj bodo ob 15. uri vozniki preizkusili stezo na treningu. Prva vožnja, ki bo že štela za kvalifikacije, pa je nato previdena ob 19. uri in 15 minut.

Tim Gajser. Vir: AMZS

Gajser, Pancar in Peklaj na Portugalskem na peti dirki svetovnega prvenstva

Po tritedenskem premoru bodo na delu znova najboljši motokrosisti, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva. V Aguedi na Portugalskem bo v nedeljo, 5. maja 2024, peta dirka sezone, na kateri bosta z licencama AMZS slovenske barve v razredu MXGP branila Tim Gajser in Jan Pancar.  Na isti progi se bo v močni mednarodni konkurenci v okviru dirke evropskega prvenstva EMX 250 preizkusil še en naš voznik Jaka Peklaj.

Prva vožnja dirke za VN Portugalske v Aguedi bo v nedeljo, 5. maja 2024, ob 15.15, druga pa se bo nato začela ob 18.10.

Peklaj je saniral neprijetno poškodbo in bo skušal poseči čim višje.Na dirki domačega državnega prvenstva na Prilipah je že pokazal, da je v dobri formi, saj je obe vožnji razreda MX 2 prepričljivo dobil. Tokrat ga najprej čakajo zahtevne kvalifikacije, na kateri si bo moral izboriti mesto med štirideseterico na štartni rampi, ki se bo nato potegovala za točke evropskega prvenstva v razredu MX 250.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.