05:25, sre, 3. Jul

Žalostna vest: Umrl je glasbenik s srcem in dušo …





V 94. letu starosti se je poslovil velik glasbenik, ki je na področju kulturne in društvene dejavnosti pustil v domači občini velik pečat – Avgust Šrajner. Bil je prvi častni občan Muta, ta naziv je dobil leta 2001.

Z Občine Muta so sporočili žalostno novico, da je umrl Avgust Šrajner, prvi častni občan Mute, ki je naziv dobil za dolgoletno predano delo na mnogih področjih družbenega življenja Mute.
“Neprecenljivo je njegovo predano delo in udejstvovanje na kulturnem področju in društveni dejavnosti, kjer je pustil neizbrisen pečat,” so zapisali in dodali: “Mnogim učitelj in vzornik, glasbenik s srcem in dušo, predan dolgoletni godbenik, ki je s svojim delom sooblikoval današnji Pihalni orkester Muta, prav tako tudi Ansambel Diaton. V delovno aktivnem obdobju predan kovaški tradiciji domačega kraja, srčen vodja in sodelavec.”

Po upokojitvi je bil Šrajner aktiven član domačega Društva upokojencev Muta, kjer je nekaj let prevzel tudi vodenje društva in bil predsednik društvene socialne komisije, kar je dokazovalo njegov čut za sočloveka. Iz srca in iskreno je imel rad svoj kraj in ljudi, spoštoval in dajal v neizmernosti, so še spomnili na njegovo delo.

“Veličastni ljudje se nikoli ne poslovijo. Njih veličina živi med nami in blagoslov je, da jo smemo doživeti. Z globokim spoštovanjem se ga bomo spominjali in ga ohranjali v svojem spominu.
Vsem njegovim izrekamo iskreno sožalje,” so zaključili v sporočilu, pod katerim so podpisani županja Angelca Mrak, občinski svet in občinska uprava Občine Muta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.