07:35, sre, 3. Jul

V soboto koncerta, karaoke in mnogo drugega dogajanja v Vetrinjcu ob prvi obletnici odprtja lokala Vetrinjc – BarCoda





Bliža se prvi rojstni dan lokala Vetrinjc – BarCoda, ki je svoje domovanje dobil v spodnjih prostorih Vetrinjskega dvora v Mariboru.

V prvem letu delovanja vztrajno napredujejo in imajo vse več dogodkov, prireditev. Za svoj prvi rojstni dan pa obljubljajo nekaj posebnega. Na sobotni večer, 4. 5. 2024, se bo pri njih dogajalo.

“Pa kaj si ti nor! Kmalu bo eno leto, odkar smo Codovci ponosni Vetrinjčani! To dejstvo se seveda spodobi proslaviti v našem stilu! Od sebe bomo dali najboljše iz preteklega leta, lotili pa se bomo tudi novih podvigov – en večer, dva odra! Stari pes in Acoustic Grunge Duo (Peter Hudnik in Matic Ajdič). Pred tem pa še ena hitra retrospektiva najbolj norih anekdot iz preteklega leta in če bo vse po planih še eno lepo presenečenje, s katerim bo Vetrinjc prva kavarna v Sloveniji … eh, več pa ne povemo,” so zapisali in dodali, da se jim bodo morali ljudje, obiskovalci pridružiti. Za veliki finale pa so obljubili še karaoke.

Bend Stari pes sestavljajo Jernej Šorli na bobnih, Mario Pevec na basu, Martin Mravlje s kitaro, Aleš Tonaj na tolkalih in Matic Jereb, ki je pevec in klaviaturist: “Stari pês je krdelo, drzno in zvesto svoji naravi ter načinu razmišljanja. Glasba »Starega pêsa« je predvsem pristna, plesna, psihadelična in samosvoja. Vsebuje svobodo improvizacije s trdnim oprijemljivim stavkom. Je kot neustavljiva vožnja skozi prostor in čas.”

Pevec, ki igra tudi akustično kitaro, Peter Hudnik (nekoč v bendih KiNF FOO in River) in Matic Ajdič z akustično kitaro, obenem pa spremljajoči vokal (San Di Ego) sta se združila, da obudita popularno rock glasbo iz prve polovice devetdesetih let – grunge. Preigravata že deseto leto zapored največje hite bandov, kot so Nirvana, Pearl jam, Alice in chains, Stone temple pilots, Soundgarden, Smashing Pumpkins, Silverchair, Red Hot Chili Peppers, Faith no More in druge.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.