05:38, sre, 3. Jul

FOTO: Na blagoslovu pri Moto klubu Perniški Asi kar 700 motoristk in motoristov, ki so se lahko preskusili tudi na poligonu





Okrog 700 motoristov in motoristk se je zbralo na 15. blagoslovu, ki ga je pripravil Moto klub Perniški Asi.

Na blagoslov je prišlo veliko motoristov in motoristk.

Zapeljali so se lahko tudi po poligonu, kjer so lahko preskusili svoje spretnosti. Tega so naredili posebej na parkirišču bližnje trgovine.

Prikaz vožnje po poligonu.

Prav tako pa so se tudi popeljali po gričih v občini Pesnica na skupni panoramski vožnji vse do Lenarta in nazaj v Pernico. Tisti, ki niso bili prej na poligonu, so imeli novo priložnost po vožnji.  Pri gasilskem domu pa so vsem skupaj članice in člani Moto kluba Perniški Asi postregli z odličnimi čevapčiči in pijačo.

Na blagoslov je prišel tudi pesniški župan Gregor Žmak, ki je prav tako motorist. Je prvi z leve na sliki, ob njem je predsednik Perniških Asov Darko Železnik.

Moto klub Perniški Asi so tako pripravili že 15. blagoslov. Po maši ob 10. uri je namreč župnik blagoslovil še vse motorje, trajke in druga vozila, s katerimi so se pripeljali motoristi in motoristke. Prav tako pa tudi voznike, da bodo imeli na cesti čim manj težav.

Na blagoslovu so bile tudi družine, najmlajši so se z veseljem usedli na motorje.

Množica udeleženih je bila res velika. Na blagoslov je namreč prišlo veliko predstavnikov raznih moto klubov iz Slovenije. Svojo prisotnost je tako prijavilo skoraj 30 moto klubov. V zahvalo, ker so prišli, so dobili zahvalnice. Prišlo pa je še veliko več posameznikov, solo motoristov in solo motoristk, nekateri sami, drugi v skupinah. Tradicija je namreč takšna, da k nekemu klubu pridejo na obisk pripadniki drugih klubov, ko imajo ta klub blagoslov ali moto srečanje. Nato pa ta klub vrne obisk in pride na njihove dogodke.

Trajki (trike) so posebna vozila, ki imajo zadaj dve kolesi, spredaj pa eno.

Slovenski moto klubi so povezani v skupno zvezo moto klubov, ki je sicer razdeljena na regije. Tako regijske zveze kot tista na državni ravni pomagajo klubom koordinirati srečanja tako, da se v regijah in če le gre tudi v državi, ne prekrivajo datumi srečanj. Ob tem pa nudi še drugo pomoč. Kljub temu, da je veliko motoristov in motoristk razdeljenih po klubih, pa na cesti poudarjajo, da so vsi enaki in si drug drugemu pomagajo. Prav v primeru kakih nesreč, zastojev, okvar motorjev ali česa drugega se namreč kaj hitro najde v okolici nekoga, ki lahko priskoči na pomoč. Prav zaradi prepredenosti mreže moto klubov se namreč lahko hitro pokliče njihove predstavnike, ki na kraj dogodka, lahko hitro pošljejo koga ali jim uredijo pomoč drugače, včasih tudi s kako nastanitvijo čez noč.

Nekaj vozil je bilo prav posebnih

Perniški Asi so svoje obiskovalce povabili na panoramsko vožnjo po gričevnatih cestah občine Pesnica. Marsikateri se je povabilu tudi odzval. Nekateri pa so po blagoslovu le še posedeli, pojedli porcijo čevapčičev in se nato odpravili po svojih poteh.

Predsednik MK Perniški Asi Darko Železnik in njegova žena Marija Železnik, prav tako aktivna članica tega kluba, sta sprejela tudi prijatelje iz bosanske Gračanice.
Nekaj članov MK Patriot iz Gračanice je prišlo na obisk k Perniškim Asom, ki radi zaidejo tudi k temu klubu.

Panoramska vožnja je bila zanimiva. Poskrbljeno je bilo, da so imeli spredaj spremstvo vojaške policije. Nekaj motoristov je namreč vozilo spredaj in poskrbelo za varnost v križiščih in krožiščih ter med samo potjo. Tako namreč pazijo ne samo na varnost udeleženih motoristov in motoristk ter voznikov trajkov in drugih vozil, ki so bila v skupini, ampak tudi za varnost ostalih udeležencev v prometu. Po zanimivi krožni panoramski vožnji so se vsi, eden za drugim, ustavili pri gasilskem domu v Pernici.

Srečali so se tudi stari znanci in prijatelji.

Motoristi in motoristke so seveda še počakali in med seboj poklepetali. Velikokrat se namreč med njimi spletejo tudi pristne prijateljske vezi, ki še kako polepšajo njihova skupna doživetja tako na vožnjah kot tudi na moto srečanjih in moto blagoslovih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.