05:50, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: V Kungoti so se srečali predsedniki vinogradniških, vinarskih društev vinorodne dežele Podravje





V Kungoti so se na strokovnem posvetu Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor srečali predsedniki vinogradniško vinarskih društev vinorodne dežele Podravje. Ob tej priložnosti pa so nazdravili tudi Kmetijsko gozdarskemu zavodu Maribor za veliko število let delovanja.

Direktorica Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor Irena Leonida Kropf je poudarila, da je imelo tokratno srečanje predsednikov vinogradniško vinarskih društev vinorodne dežele Podravje več namenov oziroma razlogov. Ne samo, da je bilo družabne narave, torej, da so predsedniki poklepetali, so jim pripravili na prvem mestu izobraževanje. Ob vsem tem pa so nazdravili tudi 130-letnici delovanja zavoda.

Predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič je izpostavil, da je pomembno mreženje, povezovanje, sodelovanje vinogradniških društev. Pred 50 leti so namreč prav ta društva prenašala znanje naprej na svoje člane in druge. Zdaj so v društvih tako majhni vinogradniki kot tudi večji. In zdaj je treba po njegovem graditi naprej, saj imajo nove izzive, npr. podnebne spremembe, nove oblike trženja, prilagoditi pa morajo tudi vina novim generacijam.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.