04:24, čet, 4. Jul

FOTO in VIDEO: Mladi znanje prve pomoči pokazali na državnem preverjanju v Slovenskih Konjicah





Letošnje državno preverjanje znanja prve pomoči, ki ga pripravljajo v tednu Rdečega križa Slovenije (RKS), se je v preteklih dneh odvilo v Slovenskih Konjicah. Na tridnevnem dogodku, na katerem je bilo poleg preverjanja po navedbah organizatorjev pomembno tudi druženje, so znanje pokazali osnovnošolci, srednješolci in študentje.

Tridnevno državno preverjanje znanj prve pomoči v Slovenskih Konjicah je potekalo od četrtka do sobote. V četrtek so se v znanju pomerile ekipe študentov, v petek srednješolci, v soboto pa osnovnošolci.

Tekmovalce je vsak dan pozdravila tudi generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin. Ta je denimo študente spomnila, da je dolžnost vsakega od nas pomagati in da lahko prav vsak reši življenje, zbranim osnovnošolcem pa je izrazila veliko veselje, da vidi toliko mladih, ki širijo zavedanje ter pomen načel in vrednot, ki predstavljajo znak Rdečega križa.

Tekmovalci so znanje preizkusili v simuliranih pogojih, in sicer na realističnih scenarijih, ki so prikazovali vsakdanje nesreče, in sicer na kolesarskem poligonu, na otroškem igrišču, med sprehodom in na pikniku ter delovno nesrečo. Osnovnošolske ekipe je v soboto čakalo še teoretično preverjanje znanja, ki se je nanašalo predvsem na zgodovino in načela Rdečega križa ter na samo prvo pomoč.

Na preverjanju je med visokošolskimi zavodi slavila III. ekipa Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, med srednjimi šolami Srednja zdravstvena šola Ljubljana, med osnovnošolci pa OŠ Vavta vas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.