07:36, sre, 3. Jul

Bivši pevec ansambla Saša Avsenika s svojim novim ansamblom “Svizci” že polno slovenske in tuje narodno zabavne odre





Ansambel “Svizci” so mlada ter dokaj nova kvintetovska zasedba na slovenski glasbeni sceni. Prihajajo s prelepe Gorenjske in s ponosom povedo, da jih združuje ljubezen do slovenske narodno zabavne glasbe.

Člani ansambla prihajajo z različnih gorenjskih krajev, skupaj pa se redno zbirajo kar v Begunjah na Gorenjskem, kjer imajo vaje. “Zavedamo se in hvaležni smo, da okoli nas deluje toliko velikih ansamblov, ki vlečejo voz in obujajo domačo glasbo.” V navdih so jim številni slovenski in tuji ansambli ter posamezniki: Veseli Begunjčani, Okrogli muzikanti, Ansambel Karavanke, Alpski kvintet, Ansambel Saša Avsenika, Gregorji, Die Lungauer, Lechner Baum in mnogi drugi.

Kot ansambel nimajo prav visokih želja. “Tisto glavno vodilo, da stremimo iz nas narediti najboljše kar v danem trenutku zmoremo in znamo. Predvsem pa nas pri vsem spremlja misel: dobra volja do ustvarjanja in izvajanja kvalitetne domače glasbe.” Vsi so še mladi, zato ne preseneča, da jim energije in zagona ne zmanjka.

FOTO: Tjaša Barbo

“Z novo pesmijo smo se odločili da se malenkost predstavimo.”

Melodijo in besedilo pesmi sta delo odličnega Mitje Skočaj-a, v kateri je dodobra zajel bistvo nastanka ansambla.

Vsi člani pa se strinjajo in pritrdijo: “Fino je, da imamo svoj predstavitveni komad in da si nas po tem ljudje zapomnijo.” Del videospota so posneli kar v vaški gostilni, drugi del pa očarajo prizori sv. Petra nad Begunjami. “Pesem je kot nalašč ustvarjena za vroče večere, ki prihajajo in veselimo se, ko bodo ljudje na poletnih veselicah prepevali skupaj z nami.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.