07:31, sre, 3. Jul

FOTO: Dan Slovenske vojske v Dvorani Tabor, dan poln aktivnosti in slavnostnih trenutkov





V torek, 14. maja je v Dvorani Tabor v Mariboru potekal Dan Slovenske vojske, ki je obiskovalcem ponudil pester program dejavnosti in slavnostnih dogodkov. Dogodek, ki je trajal že od jutra, je privabil številne obiskovalce vseh starosti, ki so imeli priložnost spoznati delovanje in opremo Slovenske vojske ter kasneje uživati v slavnostni prireditvi ter glasbenih nastopih.

Dogajanje se je začelo že ob 10. uri zjutraj pred Dvorano Tabor, kjer je bil vstop brezplačen

Obiskovalci so lahko spoznali več kot 20 različnih enot Slovenske vojske in kar 50 različnih vojaških poklicev, vključno s pehoto, protioklepno enoto, zračno obrambo, vojaškim letalstvom, mornarico, specialno enoto in mnogimi drugimi. Poleg tega so bile na ogled tudi različne vojaške veščine, tehnika in oborožitev, vključno z dvema tankoma M-84.

Med predstavitvami so obiskovalci lahko videli delovanje in opremo enot, se preizkusili v streljanju na simulatorjih ter se udeležili usposabljanj iz temeljnih postopkov oživljanja. Na voljo so bile tudi informacije o možnostih sodelovanja s Slovensko vojsko, vključno z zaposlitvami, temeljnim vojaškostrokovnim usposabljanjem in kariernimi priložnostmi. Poseben poudarek je bil namenjen šovu programa Garde Slovenske vojske, ki je s svojimi predstavitvami pred dvorano Tabor pritegnila veliko pozornosti obiskovalcev.

Ob 18. uri se je dogajanje preselilo v Dvorano Tabor, kjer je potekala slovesnost ob dnevu Slovenske vojske

Slavnostni govorniki so bili predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, minister za obrambo Marjan Šarec in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnik Robert Glavaš. Poudarili so pomen Slovenske vojske za varnost države in njen prispevek k mednarodnim misijam ter humanitarnim nalogam.

Slovesnosti je sledil koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske, ki so se mu pridružile slovenske glasbene zvezde, med njimi Vlado Kreslin, Nina Pušlar, Tomislav Jovanović Tokac in Leopold I. Program je popestrilo tudi glasbeno presenečenje. Izkupiček od prodanih vstopnic bo Ministrstvo za obrambo namenilo za pomoč prizadetim v lanskoletnih poplavah, kar je dogodek dodatno obogatilo z dobrodelno noto. Dan Slovenske vojske v Mariboru je bil uspešen dogodek, ki je obiskovalcem omogočil vpogled v delovanje Slovenske vojske in njene enote ter jim ponudil nepozabne glasbene užitke. S svojo raznolikostjo in bogatim programom je dogodek zagotovo prispeval k večjemu razumevanju in spoštovanju do vojaškega poklica ter okrepil vezi med vojsko in civilno družbo.

Nekaj foto utrinkov.

Več sledi v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.