18:23, tor, 23. Jul

Streljanje: Moški večkrat streljal, kričal ter grozil ljudem …





Ob 15. uri so na OKC PU Koper prejeli klic, da sta se v vasi Gorjansko, na območju PP Sežana, sprla moška, v obvestilu je bilo omenjeno tudi strelno orožje. Na kraj je bilo nemudoma poslanih več policijskih patrulj in kriminalisti. Pri zbiranju obvestil od občanov je bil pridobljen podatek, da naj bi bil storilec 50-letni domačin.

Pridobljena je bila informacija, da je osumljeni nekaj pred 15. uro vstopil v trgovino v Gorjanskem, tam kričal, zatem pa v strop izstrelil en naboj z dolgocevnim orožjem (šibrovko). V prodajalni sta bili, poleg prodajalke, še dve osebi. Zatem se je obrnil in zapustil trgovino. Ko je zapustil trgovino, je pred njo ponovno izstrelil en naboj v avtomat za napitke, nakar je sedel v osebno vozilo in se odpeljal proti stanovanjski hiši v vasi Gorjansko, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata. Pri tem je članom družine grozil in v hiši še enkrat ustrelil. Ponovno je kraj zapustil in se odpeljal proti svojemu domu, kjer se je zaprl v hišo.

Vključil se je policijski pogajalec

Policisti so zavarovali kraj, na kraj je bil napoten policijski pogajalec, ki je pričel s pogajanji s storilcem v hiši. Po več kot polurni uspešni telefonski komunikaciji je 50-letni osumljenec sam prišel pred stanovanjsko hišo in se ob 17.38 predal policistom. V celotnem dogajanju ni bil nihče poškodovan.

Zaradi vsega navedenega izhajajo utemeljeni razlogi za sum, da je osumljeni storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, in sicer Povzročitev splošne nevarnosti (po drugem odstavku 314. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)). Ob 17.38 uri mu je bila na podlagi določil drugega odstavka 157. člena ZKP odvzeta prostost, odrejeno pridržanje in istočasno opravljen varnostni pregled.

Danes se nadaljuje z vsemi preiskovalnimi dejanji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.