07:56, sre, 3. Jul

Podjetja iščejo 1000 novih zaposlenih





Na kariernem sejmu MojeDelo.com v Mariboru bo sejem presežkov.

Še nikoli ni bilo v rokah iskalcev zaposlitve toliko odličnih delovnih priložnosti v regiji: kar 1000 novih delovnih mest bo na voljo na Kariernem sejmu MojeDelo.com, ki prihaja v Maribor, v četrtek, 23. maja, od 10. do 18. ure v Hotelu City. Organizator pripravlja možnost pridobivanja uporabnih znanj in bogato nagradno igro, v kateri darujeta NK Maribor in Maribox.

Uspešna slovenska podjetja, ki se bodo zbrala na Kariernem sejmu MojeDelo.com, bodo iskala različne profile delavcev za različna delovna mesta, kar odpira izjemno veliko priložnosti za vse, ki iščejo novo zaposlitev ali drugo kariero, pravi Nika Rakonjac, vodja marketinga na Styria digital marketplaces, d. o. o., ki je organizator sejma: “Med drugim bodo podjetja iskala vzdrževalce, proizvodne delavce, strojnike, natakarje, diplomirane medicinske sestre, CNC-operaterje, tehnične poklice, serviserje, delavce v farmaciji, finančne svetovalce, policiste in številne druge, seznam je izjemno dolg.”

Podjetje Lek bo iskalo kar 500 zaposlenih

Na seznamu uspešnih podjetij, ki se prijavljajo med razstavljavci na prihajajočem kariernem sejmu MojeDelo.com, so zveneča imena slovenskega gospodarstva. Med njimi gre omeniti aktualnega najuglednejšega delodajalca Lek, d. d., ki bo ponujal kar 500 delovnih mest, med njimi 300 zaposlenih za njihov novi visokotehnološki center za biofarmacevtsko proizvodnjo v Lendavi: “Zaposlujemo ljudi z zelo raznolikim strokovnim ozadjem, poleg naravoslovcev tudi strokovnjake s področja poslovnih in družboslovnih ved,” so povedali pri Lek, d. d. Delovna mesta bodo ponujala tudi druga uspešna podjetja, med njimi Dravske elektrarne Maribor, d. o. o., Saubermacher Slovenija, d. o. o., Palfinger proizvodnja, d. o. o., Pivovarna Laško Union, d. o. o., Nova KBM, d. d., Pošta Slovenije, d. o. o., Puklavec family winers, d. o. o. in številni drugi.
https://kariernisejem.com/razstavljavci/

Vstop na sejem je brezplačen

“Na sejmu lahko pridobite karierne nasvete, uspešne delodajalce osebno spoznate, se z njimi pogovorite, dobite informacije, kako bi bilo delati pri njih, pridobite potrdila o določenih uporabnih znanjih, kot so excel, powerpoint, JavaScript, HTML in podobno, dobite profesionalno fotografijo in preverite, ali imate dobro napisan življenjepis,” so povedali pri organizatorju in dodali, da je sejem brezplačen in namenjen vsem, ki si želijo izvedeti, koliko so vredni na trgu dela, kakšne so njihove prednosti pred drugimi in kakšne pogoje dela bi lahko dobili pri podjetjih, ki bodo razstavljala. Vabljeni so tudi dijaki in študenti, ki se lahko s podjetji dogovorijo za opravljanje obvezne prakse.
https://kariernisejem.com/

Vzemite zaposlitveno krmilo v svoje roke

Na trgu dela vlada veliko pomanjkanje kadrov, zato imajo iskalci zaposlitve adute v svojih rokah, lahko si namreč izberejo, kje bodo delali in pod kakšnimi pogoji. To še posebej poudarja Gorazd Prah, ki svetuje mladim, ki vstopajo na trg dela: “Pridobite si konkurenčno prednost pred drugimi in se pozanimajte o podjetjih, ki bodo razstavljala, pripravite življenjepis in vprašanja zanje. Vaša neposrednost in motiviranost bosta delodajalcem všeč.” Gorazda Praha boste lahko poslušali na uporabnem predavanju na temo Prvega dela, ki mu bo sledilo predavanja Aleša Kavčiča o prvem zaposlitvenem sestanku.

Bogata nagradna igra z NK Maribor in Mariboxom

Da bi bil sejem še kako živ in zanimiv, so pri organizatorju pripravili nagradno igro z bogatimi nagradami, ki jih podarjata NK Maribor in Maribox. “Na ta način želimo zaokrožiti sejemsko zgodbo, ki nudi vse od delovnih priložnosti do zabave, kajti oboje skupaj ponazarja prijetno delovno okolje, v katerem si želimo delati,” je zaključila Nika Rakonjac, vodja marketinga na Styria digital marketplaces, d. o. o., in zaželela: “Dobrodošli na Kariernem sejmu, vidimo se v četrtek, 23. maja, od 10. ure dalje v Hotelu City!”

PR

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.