05:22, sre, 3. Jul

FOTO: V Hočah izpeljali tekmovanje v kegljanju z vrvico, tekmovalo kar 32 ekip





Kegljaška sekcija Društva upokojencev Hoče je organizirala tekmovanje v kegljanju z vrvico. Na njihovo kegljišče je prišlo kar 32 ekip, od tega 16 ženskih in 16 moških. Tekmovale pa niso samo ekipe, ampak so med vsemi izbrali tudi najboljše posameznike oziroma posameznice.

Darko Kokolj iz DU Hoče je povedal, da so turnir izpeljali v okviru Jurjevanja. 16 moških in 16 ženskih ekip se je borilo za najboljša mesta, saj so prve tri ekipe pri moških in prve tri ženske ekipe nagradili s pokali. Tekmovalo se je po pravilih je se po pravilih Zgornje Podravske regije. Ekipe so tekmovale na dveh notranjih kegljiščih.

Posebej pa so na tretjem kegljišču, ki je zunanje in rekreacijsko, tekmovali še z ekipami, nagradili pa so posameznike in posameznice.

Turnir je bil kot običajno povezan tudi z druženjem vseh 150 tekmovalk in tekmovalcev. Kokolj je še povedal, da je druženje velik del tekmovanja, čeprav med ekipami velja tudi veliko rivalstvo. Prišlo je nekaj ekip in posameznikov oziroma posameznic, ki veljajo za favorite, a velikokrat se zgodi, da je odvisno ne samo od znanja, ampak tudi od sreče, od tega, kakšen dan ima kdo. Tako se lahko zgodi, da zmagajo tudi taki, ki sicer ne veljajo za favorite. Kot pač velja v športu.

Pohvalil je še svojo sekcijo, torej kegljaško sekcijo DU Hoče, ki je do zdaj bila dvakrat državni prvak.

Ekipe so bile razpršene tako zunaj, pred kegljiščem, kjer so v senci čakale na to, da pridejo na vrsto, ali pa so se po tem, ko so že opravile svoje, še malo podružile z ostalimi. Nekatere ekipe so bile od začetka do konca tam, nekatere pa so se odpravile po skupnem kosilu v domači kraj. Vzdušje je bilo prijetno, sproščeno. V notranjosti objekta, kjer sta bili tekmovalni kegljišči, pa je bilo bolj napeto, tiho, saj so ekipe, ki so takrat bile na vrsti, potrebovale mir in tišino, da so se lahko tekmovalci in tekmovalke zbrali.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.