05:45, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: 42. Maraton treh src: od pohoda do zlate poroke tekaškega para, zajcev na progi in pralnih kozarcev, ki jih tekači ne mečejo po tleh





Danes se je v Radencih zgodilo skoraj že vse, kar so načrtovali, hkrati pa še veliko več. In vse je začinila še dobra volja tekačev, pohodnikov, orgsanizatorjev in prostovoljcev, ki so neumorno delali.

Ne nazadnje so bili tekači priča teku zakoncev, ki prav danes praznujeta zlato poroko. Na prvi pohod se je odpravilo veliko ljudi, odtekli so tudi maraton, polmaraton, pet- in desetkilometrski tek, zraven pa še skrbeli za naravo tako, da so ločevali odpadke in skrbeli, da se približajo temu, da bi odpadkov bilo čim manj.

Zlatoporočenca Cvetka in Ante Bilobrk na Maratonu treh src 2024

V popoldanski ediciji Maratona sicer še sledi nekaj tekov, Veveričkin in srčkov tek ter tek s kužki, zraven tega pa še večerno dogajanje, prav tako vredno nasmehov in dobre volje.

Pohod je dobil Bloudkovo plaketo

Naprej so se po trasi podali pohodniki, ki so se v dolgi kači podali na sproščen pohod. Predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src Marko Pintarič je dejal, da je pohod že 32. po vrsti in dodal: “Zgleda, da se res vračamo v tiste stare tirnice izpred korone. Ocenjujem, da je 1.500, če ne še več, pohodnikov šlo na našo pohodno progo, kar nas zelo veseli.”

Meni, da je tudi novica, da je pohod dobil Bloudkovo plaketa zagotovo pripeljala nekaj pohodnikov več. Organizacijski odbor je namreč prav za pohod dobil plaketo. Priznanje namreč veliko pomeni.

Na posameznih tekih pa imajo zajce

Na dopoldanskih tekaških preizkušnjah pa so bili več kot dobrodošli zajci. Ne, ne gre za živali, ampak za tempo tekače, ki tečejo v določenem ritmu, saj želijo doseči določen končni čas.  ostali pa jim lahko sledijo.

Na hrbtni strani majice imajo napisano, na katerem teku so, koliko kilometrov bodo pretekli in kateremu končnemu času sledijo, tako da jih drugi tekači lažje vidijo in dohitevajo.

Zakonca Bilobrk sta praznovala zlato poroko kar na Maratonu treh src

Cvetka in Ante Bilobrk sta se poročila natanko pred 50 leti, torej na današnji dan. Oba sta že vrsto let tudi tekača. In tako pri njima sploh ni bilo dvoma, kje bosta danes praznovala. Na Maratonu treh src. Vstala sta še pred soncem, da sta se pravočasno pripeljala v Radence, kjer sta pretekla ali pa prehodila skupaj eno progo. In zakaj sta tako praznovala, sta nam tudi zaupala:

Pralni kozarci na prireditvenem prostoru in testno tudi na eni od okrepčevalnic med maratonom

Prireditev, ki bi bile popolnoma brez odpadkov, je zelo malo. Na Maratonu treh src se želijo temu cilju čim bolj približati. Katja Sreš je tako izpostavila, da si že tretje leto zapored prizadevajo, da bi bilo odpadkov čim manj in da bi jih čim bolj dosledno ločevali. Zato je na letošnjem Maratonu treh src zelena straža. Dijaki iz Ljutomera namreč obiskovalcem ločevati odpadke.

Uvedli pa so tudi pomembno novost, pralne kozarce na prireditvenem prostoru. Uporabo pralnih kozarcev pa testirajo tudi na eni od okrepčevalnic, kje tekači kozarce ne odmetavajo več po tleh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.