05:34, sre, 3. Jul

Letni Koncert ŽPZ KUD Arnold Tovornik: Travnički so že zleni, rožice so razcvetene





Včerajšnji večer je Hram kulture v dvorani Zinke Zorko preplavil duh preteklosti, ko so pevke ženskega pevskega zbora KUD Arnold Tovornik pod vodstvom zborovodkinje Barbare Lešnik Kure izvedle letni koncert z naslovom “Travnički so že zeleni, rožice so razcvetene”. Dogodek, ki se je začel ob 19. uri je privabil številne ljubitelje ljudske glasbe in kulturne dediščine.

Koncert je bil poklon ljudski pesmi, ki jo je nekoč bilo mogoče slišati v vsakem kotičku Slovenije. Pesmi, ki so spremljale rojstvo, vasovanje, minevanje časa, vojaško obveznost in poslednji počitek, so bile ponovno obujene skozi izjemno izvedbo ženskega pevskega zbora.

Pod skrbnim vodstvom zborovodkinje Barbare Lešnik Kure so pevke s svojim petjem ustvarile vzdušje nostalgije in povezanosti z našimi koreninami. Poleg prelepega petja smo imeli priložnost videti tudi dva skeča, ki sta do solz nasmejala občinstvo. S svojo hudomušno in duhovito izvedbo sta nastopajoča poskrbela za lahkotno vzdušje in obilo smeha, kar je še dodatno popestrilo že tako čudovit večer.

Več sledi v Občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.