05:29, sre, 3. Jul

FOTO: Maraton treh src navdušil s pestro izbiro tekov za vse generacije





V sončni soboti so se v Radencih zbrali tekaški navdušenci vseh starosti, da bi sodelovali na tradicionalnem, že 42. Maratonu treh src.
Letos je prireditev obogatila z dodatnimi tekmovalnimi in rekreativnimi dogodki, ki so privabili široko množico obiskovalcev. Med najbolj izstopajočimi so bili dobrodelni tek Gorazda Giderja, Veveričkin in Srčkov tek ter tek s kužki.

Prvi v nizu popoldanskih dogodkov je bil dobrodelni tek, posvečen spominu na Gorazda Giderja, športnega novinarja in humanitarca. Udeleženci so se zbrali v velikem številu, da bi počastili njegovo zapuščino in podprli dobrodelne organizacije.

Najmlajši tekači so se preizkusili na Veveričkinem in Srčkovem teku, kjer so sodelovali otroci od letnika 2013 pa vse do 2021. Organizatorji so poskrbeli, da so bile dolžine prog prilagojene starostnim kategorijam otrok, ki so merile od 300 do 1000 metrov. Ob progi so mlade tekače spodbujali navdušeni starši in spremljevalci, ki so lahko tekli tudi ob njih.

Posebno pozornost je letos pritegnil prvi organizirani tek s psi, ki je bil zasnovan za promocijo rekreacije s štirinožnimi prijatelji in odgovornega ravnanja s psi.

Tekači so se podali na kilometer dolgo traso, ki je bila skrbno pripravljena, tako da je ustrezala tako ljudem kot njihovim kosmatim spremljevalcem. Dogodek je bil odlično sprejet, saj je ponujal priložnost za rekreacijo in sproščeno druženje v družbi kužkov, kar je še dodatno obogatilo že tako pestro tekaško prireditev.

Maraton treh src je letos znova dokazal, da gre za dogodek, ki združuje ljudi vseh generacij in različnih interesov. Z izjemno organizacijo in bogatim programom je prireditev utrdila svoj sloves ene največjih tekaških prireditev v tem delu Evrope.

Več sledi v Občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.