23:12, ned, 30. Jun

Zaživela druga edicija festivala Radljevanje: Radeljčani v znak zahvale prirejajo brezplačen koncert





V Radljah ob Dravi, kjer se naravne lepote in kulturni utrip prepletajo v edinstveno doživetje, festival Radljevanje, radeljsko kulturno popotovanje nadaljuje svojo uspešno zgodbo.

Po lanskoletnem navdušenju, ki so ga poželi razprodani dogodki, kot so koncerti MI2, Magnifica in stand up večer s Tadejem Tošem, ter praznovanje 70 let Avsenikove glasbe, se festival vrača z bogatim programom, namenjenim vsem ljubiteljem kulture. Odprtje druge edicije festivala je zaznamoval koncert Vlada Kreslina s skupinama Mali bogovi in Beltinško bando, ki je bil razprodan manj kot mesec dni po objavi, kar obeta uspešno nadaljevanje te edinstvene koroške zgodbe.

Letošnje poletje se bo festival ponašal z vrhunskim junijskim dogodkom – Stand up comedy: Perica Jerković, Alen Mastnak in David Gorinšek. Posebna poslastica pa bo septembra, ko bo publika lahko uživala na samostojnem koncertu Nine Pušlar.

V znak zahvale za neverjetno podporo in odzive, ki jih festival prejema od obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine, bodo organizatorji, Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, v soboto, 15. Junija 2024, v centru Radelj ob Dravi priredili brezplačen koncert Batiste Cadillaca. Koncert ne predstavlja le zahvale lokalni skupnosti, ampak tudi vsem, ki so prispevali k rasti in prepoznavnosti festivala. To dejanje odraža močno zavezanost organizatorjev k vračilu ljubezni in podpore, ki so jo prejeli.

Tako bo brezplačni koncert Batiste Cadillaca več kot le glasbeni dogodek, bo priložnost za skupnost, da se združi v praznovanju kulture in umetnosti, kar je temeljno poslanstvo festivala Radljevanje. Organizatorji upajo, da bo ta dogodek dodatno utrdil vezi med lokalnimi prebivalci in obiskovalci ter spodbudil še večji obisk in zanimanje za prihodnje edicije festivala.

Pred koncertom bo za obiskovalce na voljo priložnost druženja na dogodku Marenberški bograč, ki ga ob svoji obletnici organizira Marenberški center Radlje ob Dravi. To bo idealna priložnost za sprostitev in okusitev specialitet lokalnih mojstrov kulinarike, kar bo še dodatno obogatilo festivalsko izkušnjo.

Radlje ob Dravi, prepoznano kot eno najlepših manjših mest v Sloveniji, se s festivalom Radljevanje uveljavlja kot eno ključnih festivalskih prizorišč v regiji, ki obiskovalcem ponuja nepozabno kulturno popotovanje z obilico možnosti za sprostitev in raziskovanje. Festival ne le da združuje umetnike in občinstvo, temveč tudi krepi skupnostni duh in prispeva k večji prepoznavnosti regije kot destinacije za kulturo in turizem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.