11:18, sre, 3. Jul

Obeležujemo mednarodni dan urgentne medicine, v Mariboru pod sloganom Podnebne spremembe vplivajo na vaše zdravje





Danes obeležujemo mednarodni dan urgentne medicine. Ta letos poteka pot sloganom Podnebne spremembe vplivajo na vaše zdravje!, so sporočili z UKC Maribor.

Podnebne spremembe so trenutno največja grožnja zdravju človeštva, pa opozarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). “Podnebne spremembe vplivajo na zdravje ljudi na različne načine, vključno s povečanjem števila smrti in bolezni, ki so posledica vedno pogostejših ekstremnih vremenskih dogodkov, kot so vročinski valovi, nevihte in poplave, motnjami v prehranskih sistemih, porastom bolezni, ki se prenašajo s hrano, vodo in žuželkami, ter težavami z duševnim zdravjem,” so v UKC Maribor navedli sporočilo WHO.

Poleg opozarjanja na klimatske spremembe in posledice za naše zdravje, pa v Sloveniji ob današnjem mednarodnem dnevu ozaveščajo tudi o stopnjevanju nasilnih dogodkov v zdravstvu, ki se največkrat pojavljajo v urgentnih centrih, saj poteka kampanja za spremembo kazenske zakonodaje, ki bi vsem zaposlenim v zdravstvu dodelila status uradnih oseb. “Groženj in fizičnega nasilja je na žalost vse več in temu je treba narediti konec,” še poudarjajo v UKC Maribor.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.