07:17, sre, 3. Jul

VIDEO: Razkritje – letošnji dobitnik Borštnikovega prstana je prvak SNG Ljubljana Branko Šturbej





Danes so na novinarski konferenci predstavili dogajanje 59. Festivala Borštnikovo srečanje in razkrili tudi prejemnika Borštnikovega prstana. To je Branko Šturbej, prvak SNG Ljubljana.

Borštnikov prstan je najvišje priznanje, ki ga lahko dobi dramski igralec oziroma dramska igralka. Letos je dobitnik Branko Šturbej, ki je v ljubljanski in tudi v mariborski Drami ustvaril izvrstne vloge.

Festival Borštnikovo srečanje se bo odvil od 3.  do 16. junija 2024 s podelitvijo festivalskih nagrad in Borštnikovega prstana.

Celotni festivalski program ponovno razkriva dejstvo, da Boršnikovo srečanje že dolgo niso samo gledališke predstave, razvejano festivalsko dogajanje namreč bogatijo tudi okrogle mize, mednarodne konference, pogovori z gledališkimi ustvarjalkami in ustvarjalci, razstave gledališke fotografije, predstavitve knjig in študentski program.

Maribor – Festival Borštnikovo srečanje je danes povabil na novinarsko konferenco, na kateri so predstavili letošnji festivalski program ter tudi prejemnika Borštnikovega prstana, najuglednejše slovenske nagrade za igralsko ustvarjalnost. Program 59. Festivala Borštnikovo srečanje in letošnjega prejemnika Borštnikovega prstana je predstavil Aleš Novak, umetniški direktor FBS, predstavnike medijev je pozdravil tudi Danilo Rošker, direktor SNG Maribor.

“Spremljevalni program sem oblikoval z mislijo na reprezentativnost in estetsko dovršenost uprizoritev, razvoj novih avtorskih estetik, pa tudi povezanost in celovitost slovenskega gledališkega prostora. Ob slovenskih tudi letos ponujamo izbor tujih uprizoritev – uspešnic z evropskih gledaliških odrov in festivalov, prvič pa tudi mednarodno uprizoritev v lastni produkciji Konec sveta v treh dejanjih, s podporo programa Ustvarjalna Evropa in regijskima partnerjema, ki bo slovensko premiero doživela prav na Borštnikovem srečanju,” je že ob napovedi novinarske konference zapisal Aleš Novak, umetniški direktor Festivala Borštnikovo srečanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.