19:12, pon, 22. Jul

FOTO in VIDEO: Na mariborski pedagoški fakulteti so imeli “kre-aktiven” dan, posvečen ozaveščanju o pomenu zdravja in dobrega počutja





Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru je imela tako v več predavalnicah kot tudi zunaj več dejavnosti, s katerimi želijo med študenti in zaposlenimi  spodbuditi skrb za zdravje ter razmislek od dobrem počutju. Ob tem pa seveda, da bodo tudi storili kaj za dobro počutje in zdravje. Dejavnosti so združili pod skupnim imenom “kre-aktiven dan”, torej kreativen in aktiven.

Tako so imeli danes jogo in pohod, prav tako tudi likovne delavnice, izvedeli so več tudi o temeljnih postopkih oživljanja. Prav tako tudi o uravnoteženi prehrani, tudi pripovedovanje zgodb, čuječnost, ustvarjalni gib …

Milena Ivanuš-Grmek, dekanica Pedagoške fakultete  Univerze v Mariboru, je bila ob našem obisku v predavalnici, kjer so merili telesno sestavo, ob tem je povedala, zakaj je to pomembno, prav tako pa tudi, čemu so namenjene vse dejavnosti tokratnega ozaveščanja o pomenu zdravja, telesne vadbe, joge in vsega ostalega, kar se je dogajalo. Namreč velik pomen je vse to zaradi preventivnega ravnanja, če namreč redno merimo vrednosti maščob, proteinov in drugega v telesu, vemo, kdaj moramo ukrepati in tudi vprašati strokovnjake kako.

Poudarila je, da bi radi, da bi bil projekt trajen, zdaj so vanj vključeni študenti in zaposleni na pedagoški fakulteti, namenjen je pravzaprav tudi vsem zaposlenim na Univerzi v Mariboru, vanj pa želijo vključiti tudi širšo javnost.

Vodja projekta Črtomir Matejek je izpostavil, da je namen dneva, da najdejo dobro počutje, da ljudje vemo, kaj se dogaja s telesom, kako je treba vaditi in kaj je treba vaditi, tako športno kot rekreativno. Celo o tem, da ni dobro, da se vadi preveč, ampak da se ugotovi, koliko je najboljše za koga. Prav tako tudi, da prenajedanje ni dobro, sploh pa da mora za vse biti ravno prava mera, tudi v športu, da preprečimo morebitne poškodbe.

Dekanica je bila zadovoljna, sploh, ker so s t.i. mehkimi vsebinami, ki jih razvijajo, uspeli doseči ljudi.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.