05:50, sre, 3. Jul

FOTO: V Radencih škoda po poplavah ogromna, takšno je trenutno stanje …





Včeraj so Občino Radenci prizadele poplave, ki so povzročile veliko škode, zlasti v naselju Boračevo. Župan Roman Leljak je podal izjavo glede trenutnega stanja in ukrepov.
Najbolj prizadeto je bilo naselje Boračevo, kjer je izliv vode trajal 15 minut in povzročil takšno poplavo, da so bile na nekaterih hišah vidne le strehe. Župan Leljak je dejal, da je trenutno zelo težko oceniti celotno škodo, vendar je po prvih ocenah poplavljenih okoli 100 hiš.

VIR: Roman Leljak FB

Kot nam je še dejal, bodo svetniki danes na izredni seji imenovali komisijo, v kateri bo tudi sam kot župan. “Jutri ob 8. uri, bomo pregledali vse hiše,” je povedal Leljak. Družine, katerih hiše so bile poplavljene, bodo prejele 1000 evrov pomoči, obljublja.

Trenutno potekajo intenzivna dela za reševanje situacije

“Čistijo se objekti, naročili smo kontejnerje, kamor bodo lahko prebivalci odložili uničene stvari,” je pojasnil župan. Podjetje Radenska je donirala vodo, ki jo lahko uporabljajo prebivalci, medtem ko so v občini izdali ukrep, da se javnega vodovoda ne uporablja, dokler ne bo narejena analiza, čeprav zaenkrat ne bi smelo biti nič narobe. To je ukrep preventive, poudarja.

VIR: Roman Leljak FB

“Nekaj smo že naredili, pomagajo nam z režijskim obratom in podjetji, ki imajo koncesije za razne storitve v občini Radenci,” je povedal Leljak. Po ocenah bo škoda na cestah in ostali infrastrukturi v občini znašala okoli 200 tisoč evrov. Skupna škoda pa se bo približala milijonu, domneva. Žal veliko hiš ni bilo zavarovanih.

Več sledi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.