19:29, pon, 22. Jul

FOTO: Urbano policijsko čebelarjenje povezuje





V ponedeljek, 27. maja 2024 je delegacija zaposlenih na Policijski upravi (PU) Maribor in članov Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maribor, v zvezi z izmenjavo izkušenj in izpopolnjevanja na področju urbanega čebelarjenja, obiskala predstavnike Deželne policijske direkcije Dunaj (Landespolizeidirektion (LPD) Wien).

Mariborsko delegacijo so sestavljali Rafael Viltužnik in Branko Uranjek iz PU Maribor, Bojan Lunežnik z ženo Ivanko ter Mirko Ploj, vsi trije upokojeni delavci policije, člani Kluba upokojenih delavcev MNZ Maribor.

Delegacijo je spremljal nekdanji slovenski policijski ataše na Dunaju Vladimir Pocek z ženo Andrejo. Uvodnega sprejema sta se udeležila tudi Matjaž Marko, ekonomski svetovalec ter Aljaž Arih, vodja Slovenskega kulturno informacijskega centra našega veleposlaništva na Dunaju.

V letu 2021 je prišlo do sodelovanja med Veleposlaništvom Republike Slovenije na Dunaju in Deželno policijsko direkcijo Dunaj ter Policijsko upravo Maribor, Klubom upokojenih delavcev MNZ Maribor in Čebelarskim društvom Alojz Greif iz Hoč. Ob svetovnem dnevu čebel smo jim podarili slovenski čebelnjak, ki nudi dom dvema družinama kranjskih čebel in domuje na terasi policijske direkcije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.