05:23, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: Predsednik vlade Robert Golob in ministra na otvoritveni slovesnosti ob odprtju prenovljene tovarne Paloma





V tovarni papirja in izdelkov iz papirja Paloma, ki je zadnjih sedem let v 100-odstotni lasti češko-slovaške skupine Eco Investment, so danes predstavili prenovljene proizvodne in skladiščne zmogljivosti. Vanje so tudi ob podpori države vložili 130 milijonov evrov. Na slovesnosti v Sladkem vrhu so bili najvišji vladni predstavniki.

V Palomi so v zadnjih štirih letih izpeljali naložbe v nov papirni stroj, dve novi konfekcijski liniji, hitro in napredno paletizacijo ter avtomatizirano visokoregalno skladišče končnih izdelkov.

Obeležili zaključek obsežnega investicijskega cikla

Z današnjo slovesnostjo so tako v podjetju, ki je najbolj znano po toaletnem papirju in papirnatih robčkih, v zadnjem času pa vse večji del prodaje predstavljajo matični zvitki iz papirja, obeležili zaključek obsežnega investicijskega cikla.

Na slovesnosti v Sladkem vrhu je bil osrednji govornik poleg Fila premier Robert Golob, prisotna pa sta bila tudi gospodarski in finančni minister Matjaž Han in Klemen Boštjančič. Del naložbenega cikla je finančno z osmimi milijoni evrov namreč podprla tudi država.

Paloma je po zadnjih razpoložljivih podatkih o poslovanju leto 2022 končala s 117 milijoni evrov prihodkov od prodaje in spričo visokih cen surovin in energije tudi s 6,3 milijona evrov čiste izgube.

Naložbe v posodobitev proizvodnje in izvedeni ukrepi poslovnega prestrukturiranja so medtem vodili v zmanjšanje števila zaposlenih. Če je družba v 2018 zaposlovala še blizu 600 ljudi, jih je lani v povprečju nekaj več kot 400.

Nekaj fotoutrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.