18:21, sre, 3. Jul

Inovacija iz Radelj ob Dravi prejela zlato priznanje GZS za naboljše inovacije Koroške





Inovacija Povezovanje trajnostnih elementov destinacije v celovit turistični produkt, Radlje ob Dravi: kjer lepota sreča trajnost, prejela zlato priznanje GZS za najboljše inovacije Koroške.

Javni zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi, deluje kot dinamično središče, ki združuje in spodbuja razvoj na področjih športa, kulture, turizma, večgeneracijskih programov in socialnovarstvenih programov v lokalni skupnosti. Ustanovljen z namenom krepitve in promocije bogate kulturne dediščine, športne identitete, turistične privlačnosti, večgeneracijske ustvarjalnosti in socialne vključenosti, zavod služi kot ključni akter pri oblikovanju in izvajanju strategij za razvoj in izboljšanje kakovosti življenja v Občini Radlje ob Dravi, so zapisali v sporočilu za javnost.

Inovacija v Radljah ob Dravi združuje ekološko infrastrukturo, mrežo lokalnih ponudnikov in zelene turistične pakete, kar ne le izboljšuje kakovost življenja v skupnosti in varuje naravo, temveč tudi postavlja Radlje ob Dravi kot primer odličnosti v trajnostnem turizmu na globalni ravni. Temelji na strokovnem pristopu k trajnostni prihodnosti, ki ga zavod soustvarja s partnerji in lokalno skupnostjo. Od leta 2014 so za razvoj infrastrukture in turističnih storitev vložili približno 2.000.000 EUR.

“Radeljska ekološka infrastruktura vključuje prvi biološki bazen v Sloveniji, Vodni park Radlje in Center sonaravnega in trajnostnega gospodarjenja z gozdovi, pri čemer Vodni park Radlje od leta 2015 vsako sezono obišče povprečno 12.000 kopalcev. Vzpostavili so tudi lokalne iniciative, kot je projekt Naša tržnica, ki povezuje več kot 30 lokalnih ponudnikov, ter razvili zelene turistične pakete v sodelovanju s strateškimi partnerji. V prvem letu inovacije so prodali preko 5.000 vstopnic za dogodke v sklopu festivala Radljevanje, izposojo e-koles pa je kljub poplavam uporabilo več kot 100 uporabnikov,” so zapisali.

Na Koroški gospodarski zbornici se zavedajo pomena inovativnosti v podjetjih in skupaj s člani komisije spodbujajo in promovirajo inovacijsko dejavnost z različnimi aktivnostmi na področju trajnosti. Inovacija je prepričala strokovno komisijo s poudarkom na trajnostnem razvoju, vključevanju lokalnih ponudnikov in ustvarjanju avtentičnih izkušenj za obiskovalce.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.