10:11, tor, 23. Jul

Pijan policist povzročil nesrečo, zaletel se je v avtomobil z otroki, ki pa niso bili v sedežih …





Hrvaška policija je priznala, da je bil v dogodku, ki se je na srečo končal le z lažjimi poškodbami, vpleten vinjen policist, navaja svet24.si.

Po poročanju hrvaškega medija Danica.hr, ki se sklicuje na dobro obveščen notranji vir policije, je pijan policist v nesreči, ki se je zgodila 1. aprila zvečer na območju Valpova, trčil v avto, v katerem je bila družina z dvema otrokoma.

Policist iz Osiješko-baranjske policijske uprave, ki v času dogodka ni bil v službi, je vozil osebni avtomobil z osiješkimi registrskimi tablicami iz smeri Ivanova, ko je na cesto pritekel zajec, navaja svet24.si Živali ni uspel zaobiti, zato je silovito trčil vanjo, zaradi česar jo je mrtvo vrglo na brežino. Zaradi naleta na divjad je vozilo zapeljalo na nasprotni vozni pas, kjer je trčilo v osebni avtomobil, prav tako registriran v Osijeku, ki ga je vozil 40-letnik, v katerem so bili še trije potniki.

Na srečo ni bil nihče resneje poškodovan, alkotest na kraju dogodka pa je razkril, da je imel glavni krivec v krvi kar 1,01 promila alkohola, poroča svet24.si. Krivdo za dogodek sicer nosita oba udeležena voznika, saj je drugi vozil brez vozniškega dovoljenja.

Pri drugem vozniku sledi alkohola ali drugih substanc niso bile zaznane. Vinjenemu policistu je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, drugega voznika pa čaka visoka kazen, tudi zato, ker otrok v vozilu v času nesreče ni bil v otroškem sedežu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.