05:22, sre, 3. Jul

Pirc Musar upa na čim višjo volilno udeležbo





Volilna kampanja za evropske volitve se je premalo posvečala pravim evropskim temam, kljub temu pa so ljudje vendarle začutili, da je Evropa tisti prostor, v katerega sodimo, je na volilni dan v Radomljah ocenila predsednica republike Nataša Pirc Musar. Ob tem je izrazila pričakovanje, da bo današnja volilna udeležba višja kot pred petimi leti.

Kot je ob oddaji glasu v kulturnem domu v Radomljah ocenila Pirc Musar, jo bo po zaprtju volišč neizmerno razveselila informacija o višji volilni udeležbi kot pred petimi leti, ko je bila Slovenija “na neslavnem tretjem mestu od spodaj navzgor z 29-odstotno udeležbo”.

V luči napovedi, ki kažejo, da bo volilna udeležba letos 40-odstotna, je izrazila upanje o “še kakšnem odstotku več” od tega.

O sami volilni kampanji, ki se je sklenila v petek, je poudarila, da se je ta po njenem mnenju premalo posvečala pravim evropskim temam, hkrati pa izrazila razumevanje do tega, da je bilo v tem obdobju na dnevnem redu tudi več notranjepolitičnih tem. Kljub temu so po njenih besedah državljani ob teh volitvah “vendarle začutili, da je Evropa tisti prostor, v katerega sodimo”.

“Nenazadnje je 80 odstotkov vse zakonodaje, ki se jo sprejema v Evropskem parlamentu, treba preliti v slovensko zakonodajo ali jo neposredno uporabljati, zato so te volitve tako zelo pomembne. In ne pozabimo, da je Evropski parlament edina neposredno izvoljena institucija v EU,” je spomnila.

Predsednica bo preostanek volilne nedelje sicer preživela na Goričkem. “Grem na evangeličansko mašo in potem 18. junija tudi na katoliško mašo pred dnevom državnosti,” je dodala.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.