07:39, sre, 3. Jul

Slovenski nogometaši opravili zadnji trening pred potjo na Euro 2024





Slovenska izbrana vrsta je danes opravila zadnji trening na Brdu, popoldne pa jo čaka pot v Nemčijo. Vtise ob koncu priprav sta strnila Tomi Horvat in Erik Janža.

»Priprave so bile dobre. Imeli smo težke treninge in dve pripravljalni tekmi. Dobro smo se pripravili na Euro. Danes gremo v Nemčijo in vsi že nestrpno pričakujemo, da se začne. Super je, da smo bili toliko časa skupaj. Dobili smo novo energijo, po krajšem premoru smo se spet povezali. Tu smo naredili dobro delo, zdaj pa vsi komaj čakamo, da malo spremenimo okolje in da se navadimo na nemški zrak. Potem pa s polno paro naprej,« se novih izzivov veseli Tomi Horvat, navajajo na spletni strani NZS.

Za čas evropskega prvenstva bo slovenska izbrana vrsta nacionalni center na Brdu zamenjala za Wuppertal. To nemško mesto se lahko po številu prebivalcev kosa z Ljubljano, od Kölna, kjer se bo Slovenija udarila z Anglijo, pa je oddaljeno le 50 kilometrov. »Imamo dovolj izkušeno ekipo, da treme zaenkrat še ni čutiti, razen morda tiste pozitivne. Nas pa zanima, kako bo bilo vse skupaj videti. Kakšen bo hotel, igrišča za trening in vse ostalo, kar pride,« je pričakovanja v zvezi s slovensko bazo povzel Erik Janža.

Že v petek bosta prvenstvo otvorili gostiteljica Nemčija ter Škotska.

»V petek se bo začelo. Ko bomo spremljali prvo tekmo, bomo začutili, da gre zares. Mislim, da nas bo strokovni štab, ki ima izkušnje s prejšnjih tekmovanj, ustrezno nagovoril in usmeril v pravo smer, stran od živčnosti.«

Dva dni zatem Slovence čaka prva preizkušnja, ki pa bi lahko odločala o marsičem. Nasproti nam bodo stali stari znanci iz kvalifikacijske skupine.

»Ves čas se pripravljamo na Dansko. Za sabo imamo dve pripravljalni tekmi in vemo, kje moramo biti boljši. Kar nekaj stvari, ki niso bile takšne, kot morajo biti, bomo popravili, katere točno, pa naj ostane v slačilnici. Prva tekma na Euru je zelo pomembna. Nisem je imel še priložnosti igrati, a kot navijač, kot nekdo, ki spremlja vsa velika tekmovanja, mislim, da je prva tekma zelo pomembna. Po eni strani si lahko odpreš vrata za naprej, po drugi strani pa si lahko močno zmanjšaš možnosti. Tega se vsi zavedamo, vendar pred tekmo ne smemo delati panike. Odigrati moramo po najboljših močeh.«

Kaj pa bo tokrat vendarle drugače?

»Drugače bo to, da je to turnir, kjer so samo tri tekme v skupini. Odločajo o tem, kdo izpade in kdo gre naprej. Ni popravnih izpitov. Bo pa tekma na nevtralnem igrišču. Danci ne bodo imeli prednosti domačega terena, kjer so zelo neugodni. Moramo biti optimistični, saj smo se proti njim v Stožicah pokazali v dobri luči. Če naredimo še korak naprej, mislim, da imamo možnosti,« je sklenil Janža.

Tekst: VBi

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.