11:25, sre, 3. Jul

FOTO: Po pretepu v šolo prišli le štirje učenci, grozljive poškodbe pa opredeljene kot lahke …





Devetošolec, ki ga je napadel sošolec, je končal na urgenci. Posledica tega napada je tudi, da so starši otrok, ki hodijo na osnovno šolo Velika Dolina, dan po napadu v šolo poslali samo štiri učence, saj jih skrbi varnost svojih otrok, poroča 24ur.com.

Predstavnik sveta staršev Osnovne šole Velika Dolina Mitja Bizjak je priznal, da so starši in učenci pretreseni in v strahu. “Kaj se mora še zgoditi, da se bo nekaj premaknilo, da bo v šoli varno?”

Kot poroča 24ur.com, je napadenega devetošolca strah, njegova mama pa se sprašuje, ali naj dogodek prijavijo policiji, saj se bojijo, da bi napadalec lahko prišel tudi k njim domov. Robert Perc iz Policijske uprave Novo mesto spodbuja oškodovane, naj podajo prijavo na center za socialno delo ali šolski svetovalni službi. Učenci naj se zaupajo staršem ali pokličejo na številko 113, tudi če zgolj slišijo za nasilje.

Brežiški župan Ivan Molan je dejal, da gre za resen incident, in da bi lahko, če ne bi bili prisotni zaposleni, prišlo še do hujšega incidenta. Molan je v kontaktu s Policijo, ki da priznava, da so omejeni, “ker imajo romske skupnosti drugačne pristope zaradi svojih navad”, po njegovem mnenju Policija tudi vseh kršiteljev ne obravnava enako, na kar so opozorili tudi svetniki na občinskem svetu.

In kakšna kazen bi lahko doletela mladoletnega storilca? Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra na PU Novo mesto je pojasnil, da za mladoletne osebe veljajo posebni pogoji iz kazenskega zakonika, odvisno od starosti. “Načeloma gre za denarno kazen ali kazen zapora do enega leta, vendar pa se mladoletnike obravnava po posebnem režimu. To je potem odvisno od sodišča, kako bo ukrepalo,” je povedal za 24ur.com.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.