13:16, sobota, 05.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Psička Emma je doma, izven nevarnosti: Njena lastnica se zahvaljuje celotni Sloveniji

Poročali smo o Emmi, ki jo je ugriznila kača. Na družbenih omrežjih je lastnica psičke, Špela Pleh, objavila novico, ki smo jo številni čakali. Emma je končno doma!

V zapisu je pojasnila, da so se v hribe odpravili v soboto ob 3.00 ponoči, zaradi visokih temepratur. “Malo čez 7.00 smo se odločili da se počasi spustimo nazaj v dolino. Spomnim se, da smo sedeli
na podlogi, Emma je ležala par cm zraven mene, bila pripeta na povodec in uživala v hladnem zraku ko je 1 m stran od nas nekaj zašumelo med skalami. Noben od nas tega ni opazil, edino Emma. V sekundi se je obrnila in skočila. V tistem trenutku se samo spomnim, da sem videla 2 metra nad nami, po zraku leteti ogromno črno kačo,” opiše dogodek.

Po nekaj minutah je Emma začela krvaveti iz jezika in glasno jokati

Uporabila je njeno prvo pomoč. Žal je strup začel hitro delovati. Ko je poklicala 112 pa je dobila podporo, ki je ni pričakovala.
 Bila sem popolnoma pozitivno presenečena. Gospod na drugi strani je takoj začel s postopkom obravnave primera in pa vodenja mene ali sem storila vse potrebno. Niti za sekundo se postopek ni obravnaval drugače, ker je pač šlo za psa. Ko smo začeli komunicirati, sem že malenkost lažje zadihala. Povezali so me z Gorsko reševalno službo – Bohinj, s katerimi sem potem naprej komunicirala glede vsega. Na telefonskih linijah smo imeli dežurnega veterinarja, GRS-Bohinj in toksikologa.”

“Emma takoj prejela kačji protistrup, takoj so naredili vse potrebne preiskave, dobivala je tudi kisik za lažje dihanje. Kmalu se je videlo da je bila bolečina manjša in pa stanje boljše.”

Po njih je prišel helikopter. “Zdravnica je ves čas, do pristanka, preverjala dihanje in odzivnost Emme. Pristali smo na helioportu UKC Ljubljana, kjer nas je pričakal veterinar g. Žan in ogromno ostalega osebja, z vso potrebno opremo. Emma je takoj prejela infuzijo, intubacije pa na srečo ni potrebovala. Nato smo se z rešilnim avtomobilom odpeljali do Veterinarske fakultete v Ljubljani.”

Zapisala je: Hvala vsem lastnikom kužkov, ki so bili skoraj 2 dni dosegljivi na klic, v kolikor bi Emma potrebovala transfuzijo. Hvala družini, vsem prijateljem, znancem in celotni Sloveniji, ki ste pošiljali pozitivno energijo za Emmino okrevanje in nama stali ob strani. Res vas je bilo ogromno. Ponosna sem da sem Slovenka in da imamo v naši prelepi deželi tako srčne ljudi. To znamo samo mi. Poklon vsem!

Emma je sedaj doma, izven življenjske nevarnosti, njeno stanje se izboljšuje

“Seveda bo potrebnih še kar nekaj terapij in pa pretečenega časa, da se bo stanje povrnilo v prvotno…ampak meni je najbolj pomembno to, da je z mano in da je karakterno popolnoma ista psička, kot je bila pred nesrečo. Nagajiva, malo trmasta in pa zelo, zelo požrešna. Tako vem, da ima neverjetno voljo do borbe, kar je pa za polarce itak značilno.”

Celoten opis dogajanje je lastnica psa objavila spodaj:

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali zaprtje Starega mostu kakorkoli vpliva na vaše vsakdanje življenje?

Loading ... Loading ...