05:31, sre, 3. Jul

FOTO: Prenovljen Center ponovne rabe na CERO Gajke





Center ponovne rabe je dobil novo podobo. Prenovili so obstoječe prostore, v katerih je na voljo še bogatejša ponudba izdelkov.

Za prenovo so namenili cca. 40.000 evrov in pridobili sodoben 100 m2 velik prodajni prostor. Center ponovne rabe (CPR) na lokaciji CERO Gajk deluje od konca leta 2014. Občani so v tem času zelo dobro sprejeli možnost oddaje in ponovne uporabe rabljenih stvari, odsluženi predmeti na tej lokaciji dobijo nov sijaj in so pripravljeni na ponovno uporabo.

VIR: Javne službe Ptuj

Okoljsko osveščeni kupci lahko po simbolični ceni kupijo ohranjene in prenovljene starine, unikatne kose pohištva, knjige, keramične izdelke, tekstil in tudi otroško opremo. S tem pa podprejo krožno gospodarstvo in prizadevanja k zmanjšanju pretirane potrošnje ter količine odpadkov.

VIR: Javne službe Ptuj

Žal pa še vedno veliko uporabnih predmetov konča na zbirnem centru med odpadki, s tem pa se povečuje celotna zbrana količina odpadkov, kar vpliva na stroške na položnicah uporabnikov. Zato apelirajo na občane, da ne zavržejo še uporabnih predmetov, ampak jih brezplačno oddajo v Centru ponovne rabe. Morda bo izdelek, ki je za nekoga odpadek, drugemu še nadvse uporaben.

VIR: Javne službe Ptuj

Prenovljena trgovina Centra ponovne rabe se nahaja na lokaciji Dornavska cesta 26, na vhodu v CERO Gajke, odprta v naslednjem delovnem času.

POLETNI DELOVNI ČAS (APRIL – OKTOBER):
– ponedeljek, torek, četrtek od 7. do 15. ure,
– sreda od 7. do 17. ure,
– petek od 7. do 13. ure.

ZIMSKI DELOVNI ČAS (NOVEMBER – MAREC):
– ponedeljek, torek, četrtek od 7. do 15. ure,
– sreda od 7. do 16. ure,
– petek od 7. do 14. ure.

VIR: Javne službe Ptuj

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.