05:52, sre, 3. Jul

FOTO: Na Ptuju svojemu namenu predali košarkarsko igrišče Gorana Dragića





Ob Mestnem stadionu Ptuj so svojemu namenu predali novo košarkarsko igrišče Gorana Dragića, že šesto pametno igrišče v Sloveniji. Slovesno sta ga odprla županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić.

Prenovo zunanjega košarkarskega igrišča ob večnamenski dvorani Campus Sava Ptuj, pri OŠ Mladika in Mestnem stadionu Ptuj, ki je bila izglasovana v sklopu participativnega proračuna, smo uspeli umestiti med projekte, ki jih podpira Fundacija Goran Dragić v okviru vseslovenskega dobrodelnega projekta #podamdaigram, so zapisali na ptujski občini.

Gre za šesto pametno igrišče v Sloveniji, ki je opremljeno s QR kodami, kar uporabnikom igrišča omogoča obogatitev izkušnje z uporabo mobilne aplikacije. Kot uporabniki pametnega igrišča lahko vidijo ostale uporabnike igrišča in najdejo tekmece ali soigralce, dostopajo do številnih vsebin za trening, spoznajo različne zabavne košarkarske igre in izvejo več o projektu #podamdaigram.

V sklopu prenove so uredili glavno (specializirano) košarkarsko igrišče, v velikosti 589 m2, in manjše, pomožno, v izmeri 400m2, ki je namenjeno izvajanju vaj ter je prilagojeno za otroke.

Gre za posodobitev javne zunanje športne površine, namenjene igranju košarke in vsem vrstam aktivnosti (odbojki, malemu nogometu, rokometu, odbojki, badmintonu, igri med dvema ognjema in vožnji po kolesarskem poligonu).

Celotna prenova je znašala 113.363,21 EUR. Večinski delež so zagotovili v proračunu Mestne občine Ptuj (51.740,64 EUR), del sredstev so prispevali v občinskem podjetju Javne službe Ptuj (33.622,57 EUR), razliko pa so zagotovili donatorji.

S prenovo obeh igrišč v Mestni občini Ptuj pridobivamo sodobne površine za košarkarje in večnamensko površino za vse vrste aktivnosti na prostem, ki bodo dostopne vsem.

Vir: Mestna občina Ptuj

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.