05:40, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: V Račah danes slovesno odprli prenovljeno železniško postajo





V Račah so danes slovesno odprli prenovljeno železniško postajo, ki je del projekta ureditve izvennivojskih dostopov na perone na postajah na železniški progi med Ljubljano in Mariborom. Kot je ob odprtju pojasnil državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Andrej Rajh, je direkcija za infrastrukturo za projekt namenila 4,9 milijona evrov.

Ureditev železniške postaje Rače je sicer tudi del projekta uvedbe daljinskega vodenja prometa, glavnina gradbenih del, ki so potekala od lanskega februarja, pa je bila zaključena februarja letos. Za investicijo je direkcija 1,85 milijona evrov prejela iz sklopa instrumenta za povezovanje Evrope.

Prenovljena raška postaja je bogatejša za dobrih 22 metrov dolgega podhoda z dvema dvigaloma in stopnišči, dva nova bočna perona z nadstrešnico, zavetiščem, urbano in informacijsko opremo ter klančino in parkirna mesta za invalide.

Ob tem so za lažji dostop do postajnega poslopja in peronov uredili dostopne poti od obstoječega parkirišča, obnovili so okoli 60 metrov postajnih tirov ter hkrati prilagodili signalno-varnostne in telekomunikacijskih naprave ter vozne mreže.

Kot so še pojasnili, morajo zaradi uvajanja daljinskega vodenja prometa na preostalih glavnih progah javne železniške infrastrukture med Dobovo in Ljubljano ter med Zidanim Mostom in Šentiljem najprej urediti izvennivojske dostope na perone. Ti zato postopoma potekajo na železniških postajah Laze, Kresnice, Litija, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik, Šentjur, Ponikva in Rače ter na postajališču Štore.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.