05:40, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: Drugi dan TrojicaFesta izjemen obisk koncerta Siddharte, pred tem je v Sveto Trojico prišel iz Črne sam Kralj Matjaž





Drugi večer TrojicaFesta je bil poimenovan Črna Trojica. Ne gre ravno zato, da bi v Sveti Trojici petek ocenili kot črn, ampak zaradi vse bolj tesnega sodelovanja Črne na Koroškem in Svete Trojice.Tako je bila tam velika delegacija Črnjanov z županjo Romano Lesjak, celo Kralj Matjaž je bil z njimi. Zvečer pa je do zadnjega kotička napolnila koncertno prizorišče legendarna skupina Siddharta.

Ne smemo pa pozabiti niti na tradicionalno tekmovanje za najboljši kiblflajš na Kiblflajšfestu in tekmovanje za najboljše vino z Vinsko galerijo. Obe tekmovanji sta se odvili v samostanski kleti in na terasi samostana.

Kralj Matjaž, ki se je lani ob katastrofalnih poplavah zbudil in prišel pogledati, kaj se dogaja, je včeraj bil v Sveti Trojici in pozdravil tudi našo ekipo. Zbudil se je, z njim pa tudi njeov oproda. Optimističen je, prav tako tudi oproda, ki je povedal, da se je Kralj Matjaž z leti poboljšal. Dober je predvsem med spanjem, pa tudi sicer. Brada se mu je skorajda že sedemkrat ovila okrog mize, a kaj ko je Perkmadeljc vedno bliže in mu striže brado. Kralj Matjaž je sicer spomnil, da je buden tudi pozimi, ko v njegovi bližini gradijo gradove Kralja Matjaža iz snga in ledu. “Pridite, ne bo vam žal!” je vse povabil na Koroško.

Seveda pa je bila v Sveti Trojici tudi županja Črne na Koroškem Romana Lesjak s spremstvom,  vključno z osnovno šolo Črna na Koroškem, pokušino »Črjanske košte«, Milanom Pečovnikom Pidžijem, Dejanom Dimcem (Dimme) in Milanom Kamnikom.

Več kot odlično pa je bilo na večernem koncertu skupine Siddharta, ki je ponovno pokazala, da spada v sam vrh rokerske scene na Slovenskem in do zadnjega kotička napolnila prizorišče Svete Trojice. Ne samo pod odrom, ampak tudi na griču ob cerkvi in samostanu, prav tako v sosednjih ulicah, tako da je bila gneča nepopisna, vzdušje pa fenomenalno. Tomi in ostali člani skupine pa so poleteli visoko s polno energije, ki je prevela vso Trojico.

Začetni del koncerta špila si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Tudi danes je v Sveti Trojici polno dogajanja, tako da se lahko odpravite tja tako na popoldanske prireditve kot tudi na večerni koncert Danes je na odru skupina Kingstone.

Nekaj utrinkov včerajšnjega dne na TrojicaFestu:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.