16:16, pon, 22. Jul

Danes 88. rojstni dan praznuje gospa Škerbot, srce in duša Osrednje mariborske tržnice





Danes praznuje izjemnih 88 let gospa Škerbot, srce in duša Osrednje mariborske tržnice. Njena predanost in prijaznost sta del Maribora že neverjetnih 80 let, odkar je kot 8-letna deklica začela prodajati na tržnici s svojo mamo.

“Vsak dan se gospa Škerbot sama pripelje z Metave, skrbno prinese pridelke iz avta in skladišča, jih z ljubeznijo razstavi na stojnici in ob koncu delovnega dneva pospravi. Njena vztrajnost in delavnost sta resnično navdihujoči. Gospa Škerbot na svoji stojnici na Osrednji mariborski tržnici prodaja domače sadje vsak dan od nedelje do petka, vse mesece v letu, tudi pozimi. Ob sobotah (upamo) počiva, ampak njene pridelke lahko vseeno kupite, saj jo z nasmehom in enako predanostjo nadomeščata mlajši generaciji družine Škerbot – njena hčerka in vnukinja Petra, ki bo kmalu magistrirala iz kmetijskega inženiringa in na katero je gospa izjemno ponosna,” so zapisali na Mariborske tržnice.

“Gospa Škerbot je z nami na Osrednji mariborski tržnici med 8.00 in 12.00, ne glede na dež, točo ali sneg. Morda jo ujamete tudi malo pred ali po njenem delovnem času, ko skrbno pripravlja ali pospravlja stvari. Pri njej lahko pustite naročila, kar pomeni, da vas bodo vaši izdelki čakali na dogovorjen dan prevzema.”

“Zelo prijazno vas vabimo, da se ji pridružite na tržnici, jo podprete z nakupom njenih pridelkov ali ji preprosto voščite za rojstni dan. Vsaka vaša beseda in nasmeh ji pomenita ogromno, saj je gospa marsikateri dan med tednom edina prodajalka, hkrati pa ni toliko kupcev kot za vikende,” so zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.