05:44, sre, 3. Jul

VIDEO: Festival Lent letos bližje Dravi, pester program dogodkov pa po celotnem mestu





Znameniti mariborski Festival Lent, največji poletni festival na prostem v Sloveniji, že več kot trideset let v mesto prinaša poletje, nič drugače ne bo niti letos, so danes na novinarski konferenci poudarili organizatorji in sponzorji.

Maribor se ponovno pripravlja na enega največjih in najbolj pričakovanih dogodkov leta – Festival Lent. Letos se bo festival pričel čez nekaj dni, 21. junija, in bo trajal do 29. junija 2024, s čimer bo mesto ob Dravi postalo središče kulture, glasbe in zabave. Letošnji program obsega več 100 dogodkov, ki bodo potekali na različnih prizoriščih po celotnem mestnem jedru in širše.

Festival Lent, ki poteka že več kot tri desetletja, je eden izmed najpomembnejših kulturnih dogodkov v Sloveniji in širši regiji. Ponuja raznovrstno paleto prireditev, ki zadovoljijo različne okuse in starostne skupine.

Festival Lent 2024 obeta bogat program, poln kulture, glasbe, zabave in kulinaričnih užitkov. Maribor bo v festivalskih dneh ponovno zaživel v duhu festivala, ki privablja obiskovalce od blizu in daleč. Pripravite se na nepozabno doživetje, ki ga ne smete zamuditi. Je pa letošnja novost oder na nabrežju Drave v bližini Hiše Stare trte.

Festival Lent že tradicionalno vključuje tudi Jazz Lent, posebno glasbeno platformo, namenjeno ljubiteljem jazz glasbe. Letos bo Jazz Lent ponovno popestril festivalski program s svojim edinstvenim vzdušjem in vrhunskimi glasbenimi nastopi. Jazz Lent 2024 se bo odvijal od 23. do 29. junija, ko bodo vrhunski jazz glasbeniki z vsega sveta napolnili mariborske odre z nepozabnimi zvoki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.