05:33, sre, 3. Jul

FOTO: V občini Rače – Fram z osrednjo proslavo obeležili občinski praznik





V sredo, 19. junija 2024, je na Grajskem dvorišču gradu Rače potekala osrednja proslava Občine Rače – Fram. Dogodek je bil del praznovanj ob 25. občinskem prazniku in je ponudil bogat program.

Župan Občine Rače – Fram, Samo Rajšp, je na proslavi podelil šest priznanj župana za različne posebne dosežke in jubileje. Poleg tega so devetošolci – odličnjaki prejeli županove zlate petice, ki simbolizirajo prizadevanja in trud mladih občanov. Iz obeh osnovnih šol v občini, tako iz Frama, kot tudi iz Rač, je bilo skupaj nagrajenih štiriindvajset učenk in učencev, ki bi po starem načinu ocenjevanja za vseh devet let prejeli odličen uspeh.

Nagrajenci župana so člani različnih društev: Melita Šmid, Mirica Robar, Katica Miklošič, Branko Domadenik, Anton Šalamun ter župnijski upravitelj Župnije Rače Robert Emeršič.

Župan se je v osrednjem nagovoru ozrl na petindvajsetletno uspešno pot samostojne občine Rače – Fram in zbranim čestital ob bližajočem se dnevu državnosti. Zahvalil se je članom lokalne skupnosti, sodelavcem, svetnikom in približno sedemdesetim društvom iz občine, ki z idejami, dejanji in aktivnostjo bogatijo skupnost. Posebej je nagovoril učence, naj se zavedajo, da se učijo za svoje življenje in naj ponosno povedo, od kod prihajajo.

V nagovoru je med drugim izpostavil tudi dolgotrajne postopke in zapleteno birokracijo na državnem nivoju, a poudaril, da vse zastavljeno v občini vseeno poteka po načrtih, ne glede na vsa dogajanja na višjem državnem nivoju.

Proslava je bila pestro glasbeno obarvana. Najprej je nastopila Vokalna skupina Fantje na vasi iz Rač, zapeli so slovensko himno in še dve domoljubni pesmi.

Za glasbeni vrhunec je poskrbela Ditka, kantavtorica in skladateljica, ki je s svojimi skladbami ustvarila prijetno vzdušje in navdušila tako mlade kot starejše obiskovalce, ki so skupaj z njo prepevali na grajskem dvorišču.

Občina Rače – Fram je s tem dogodkom obeležila 25. občinski praznik in zbrala občane ter obiskovalce, ki so skupaj praznovali, podelili priznanja in uživali v glasbi ter prijetni družbi in pripravljenem okrepčilu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.