07:52, sre, 3. Jul

Prva osvežitev na Mariborskem otoku že jutri, 21. junija





Priljubljeno poletno kopališče Mariborski otok v upravljanju Športa Maribor iz Skupine JHMB bo prve kopalce v novi sezoni sprejelo v petek, 21. junija, ob 9. uri. Uradna otvoritev kopalne sezone s celodnevnim atraktivnim programom pa bo sledila dan pozneje, 22. junija, sporočajo iz Športa Maribor.

Na Mariborskem otoku, ki bo za kopalce odprt med 9. in 20. uro, bo ob osvežitvi v treh bazenih tudi v letošnji sezoni na voljo pester spremljevalni program; ta bo vključeval kreativne delavnice za otroke, lutkovne predstave, razne vodne animacije, otroški kino in nastope mladih DJ-ev, kot novost pa še kino pod zvezdami.

Pestra športna ponudba 

Poleg tega bodo popestrili športno ponudbo, saj bodo v sodelovanju z najemnikom gostinskega lokala obiskovalcem omogočili spremljanje dveh odmevnih športnih dogodkov – evropskega prvenstva v nogometu in olimpijskih iger. Tako boste lahko tudi na Mariborskem otoku skupaj navijali za naše in ostale udeležence EP v nogometu ter OI 2024.

Od sobote naprej bo do Mariborskega otoka vozil mestni avtobus na podaljšani liniji 8. Avtobusna povezava do otoka bo v času kopalne sezone na voljo vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Ob tem spodbujajo še druge trajnostne oblike mobilnosti, kot sta vožnja s kolesom ali sprehod ob Dravi do otoka.

Kakšne bodo cene?

Cene vstopnic za Mariborski otok v novi sezoni ostajajo nespremenjene – odrasla celodnevna 6,5 EUR, otroška celodnevna 4,5 EUR, upokojenska 4,5 EUR, enotna vstopnica po 14. uri 4 EUR in večerna po 18. uri 2,5 EUR. Celoten cenik je dostopen na tej povezavi. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor tudi letos poteka akcija »Karta za otroka«, s katero omogočamo obisk kopališča otrokom iz socialno šibkih družin.

Vse vas vabijo, da v petek ob pravih poletnih temperaturah za osvežitev izberete Mariborski otok, kjer si bo tudi letos moč izposoditi ležalnike in senčnike, kar bo še dodatno prispevalo k prijetnemu počutju.

Hkrati pa v Športu Maribor obveščajo, da bo z odprtjem kopališča na otoku začasno zaprlo vrata kopališče Pristan, kjer bo plavanje še zadnjič pred poletnimi počitnicami mogoče 21. junija. Zatem bodo Pristan po poletnem premoru ponovno odprli 9. septembra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.