05:31, sre, 3. Jul

VIDEO: Pričenja se Festival Lent, največji festival na prostem pri nas





Tudi letos nas na Festivalu Lent čaka program, poln nepozabnih doživetij. Od vrhunskih glasbenih nastopov do pouličnih umetnikov, od slastnih kulinaričnih dobrot do razstav in delavnic.

Največji multikulturni in multi-žanrski poletni festival v tem delu Evrope je intenzivno doživetje kulture in druženja, gostoljubja in kulinarike, vrhunskih ustvarjalcev in zabave. Za 9 festivalskih dni in noči celo mesto postane oder in vabi, da se zlijete z vzdušjem.

Na drugi strani Lenta pri Vodnem stolpu bo znova Jurčkov oz. Večerov oder z rockom. V avditoriju lutkovnega gledališča, znanem kot oder Minoriti, pa bosta komedija in Jazzlent, ki med drugim pripelje v Maribor kraljico afropopa Fatoumati Diawara, kubanskega pianista Alfreda Rodrigueza in turško senzacijo Istanbul Sessions.

Na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja bodo med drugim nastopili Magnifico, Perpetuum Jazzile in Plavi orkestar, gostil pa bo tudi Večer slovenske popevke, Disco opero, poklon Izštekanih 10 Vladu Kreslinu, Pink Floyd History ter odprtje in zaključek mednarodnega folklornega festivala Folkart s skupinami iz Indije, Nove Zelandije, Južne Koreje, Paname, Portugalske, Črne Gore in Slovenije.

V Sodnem stolpu bo mesto za intimnejša glasbena doživetja, stand up in otroške predstave bodo znova v Vetrinjskem dvoru, klasična glasba v Dvorani Union, na terasi Mariboxa študentski KMŠ Oder, v Mestnem parku pa festival ustvarjalnosti za družine in otroke Art Kamp.

V času festivala bo obiskovalcem dogodkov na voljo brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. Vstopnica za festival bo na dan dogodka veljala tudi kot vozovnica za vse mestne avtobusne linije. Nakupovalni center Europark ponuja brezplačno parkiranje do 2. ure zjutraj, Slovenske železnice so zagotovile dodatne vlake.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.