07:59, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: Srbija v zadnji akciji na tekmi proti Sloveniji izenačila izid





Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci izbranci Matjaža Keka so remizirali z 1:1 tudi proti Srbiji. Kljub temu, da je kazalo na slavje proti Srbiji, le-ti so namreč izenačili v zadnjem napadu tekme.

Srbija je po porazu z Angleži danes nujno potrebovala zmago, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.

Selektor Matjaž Kek je v prvo postavo uvrstil istih 11 nogometašev kot v nedeljo ob remiju z Dansko (Oblak, Karničnik, Bijol, Drkušić, Janža, Gnezda Čerin, Stojanović, Elšnik, Mlakar, Šporar in Šeško). Ko je množica najprej srbskih in nato še slovenskih navijačev odpela obe nacionalni himni, se je težko pričakovana tekma na Allianz Areni začela.

Slovenci z nekaj nevarnimi priložnostmi 

V sedmi minuti je nevarno zapretil Jan Mlakar. Znašel se je sam na desni strani kazenskega prostora, Rajković pa je tudi ta strel uspel ubraniti. Ostalo je 0:0, Slovenci pa so bolj nevarni.

V prvi polovici prvega polčasa so Slovenci nevarnejši, odlična igra slovenske reprezentance, pritiskajo na vrata Srbov, s zaenkrat brez uspeha. Sodnik je pokazal prvi rumeni karton na tekmi. V 25. minuti ga je dobil Filip Mladenović, ki je preostro zaustavil našega Žana Karničnika. v 27. minuti nevarna priložnost za Srbijo, sprožil je Dušan Vlahović, a Oblak v vratih je pokazal zakaj sodi med najboljše vratarje na svetu.

v 31. minuti ponovno nevarna priložnost za Srbijo iz izvajanja kota. K sreči nihče odličnega predložka v kazenski prostor Slovenije ni izkoristil in Oblak ni rabil posredovati.

Vratnica v 38. minuti! Še na drugi tekmi so Slovenci zatresli okvir gola. Timi Max Elšnik je zadel vratnico, Benjamin Šeško pa odbitka ni uspel poslati v mrežo. Neverjetna priložnost za naše!

Zadnjih pet minut prvega polčasa so bili nevarnejši Srbi, a mreže jim ni uspelo zatresti.

Polčas: Slovenija – Srbija 0:0

69. minuta: GOOOOOOOOOL! Žan Karničnik za hrbet srbskega vratarja 1:0! Slovenija vodi!

V zadnjem napadu, v 95. minuti je zadela tudi Srbija. Srbski navijači so izenačili v zadnji minuti tekme po strelu iz kota je žoga za vrata Jana Oblaka pospravil Luka Jović.

Srbija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 33. mestu, Slovenija je 57. Slednja je proti Srbiji in njenim predhodnicam doslej igrala osem tekem, ima eno zmago, en poraz, šestkrat pa se je z njo razšla brez zmagovalca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.