05:46, sre, 3. Jul

VIDEO: Slovenska skupina Yoko Nono s pesmijo Kim postavlja v ospredje ljubezen





Čeprav se zdi, da ljubezen trenutno ali pa sploh nikoli ni bila tema, ki bi prevladovala v javnem diskurzu, Yoko Nono v ospredje postavljajo prav njo z novim singlom ‘Kim’. Ker morda pa je ljubezen točno to, kar potrebujemo mi in kar potrebuje svet, so zapisali o izidu videospota za pesem Kim.

Fantje iz skupine Yoko Nono razvijajo posebno glasbeno identiteto. Aprilski prvenec ‘Se ti zdi’ je doživel topel sprejem tako pri (koncertnem) občinstvu kot na radijskih valovih. Bend Yoko Nono je z njim pokazal, da fantje znajo napisati speven refren, ki si ga žvižgamo po koncertih, in ga zapakirati v ritem, ob katerem lahko vsi postanemo plesalci. ‘Kim’ v svojem bistvu ohranja ravno to svežino, a vendar deluje malce bolj zrelo. Če je ‘Se ti zdi’ govoril o naivni prvi ljubezni, je ‘Kim’ to ljubezen že prebolel, odrasel, in sedaj z odprtimi rokami dopušča možnost novim izkušnjam.

In kot smo navajeni pri Yoko Nono, je tudi ‘Kim’ podprta s prvovrstnim videospotom obetavnega slovenskega režiserja Roka Mlinarja, ki iz prve vrste pokaže intenzivnost benda in širok čustveni spekter, ki ga dodaja njihov frontman Žan K. Perjet. Izjemen vložek je dodala tudi plesalka Tadeja Pavlič, ki jo številni poznamo že s televizijskih ekranov, ko je v prvi sezoni postala zmagovalka oddaje ‘Zvezde Plešejo’. Po besedah banda je bila ideja o plesnem videospotu na mizi že nekaj časa: “Glasba je neizogibno prepletena s plesom. In ravno tako je Tadeja nepogrešljiv del Kim. Z njo je videospot zares zaživel in veseli nas, da je začutila bistvo pesmi in to pretvorila v gib.”

Yoko Nono. Izvleček iz videa Kim.

Dovršeni estetiki navkljub pa so Yoko Nono vseeno band v pravem pomenu besede. Takšen, ki ne živi v ‘pompu’ socialnih omrežij, temveč poslušalce raje omreži z glasbo. In verjetno so ravno zaradi tega fantje k sodelovanju uspeli pritegniti tudi Draga Popoviča, producenta zasedb Mi2 ter Hamo & Tribute 2 Love. “Vsak dober bend potrebuje glasbenega “fotra”, ki ga lahko kadarkoli pokliče in vpraša za mnenje ali nasvet. Spoštujemo vse, ki so pred nami ustvarjali slovensko glasbo in nam dali motiv za pisanje. Če ne bi bilo takšnih mačkov, kot je Drago, potem dvomim, da bi ustvarjali na isti način kot danes. Za nas je to privilegij,” novonastalo sodelovanje opisuje Žan.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.