15:49, ned, 30. Jun

Fantek na ulicah Maribora prosil za en evro, razlog seže v srce





“Na Facebooku se je v teh dneh razširila čudovita zgodba, ki jo je s prijatelji delila Slovenka. Ko se je sprehajala po ulicah Maribora, je do nje pristopil fant na kolesu, celotna izkušnja pa ji je dala še kako misliti, poroča portal Klip.si.

“Danes popoldne, ko tako mirno in z mislimi na off pohajkujem po totem našem Mariboru me sredi poti ustavi 10 letni fant na kolesu. Vljudno me vpraša, ali bi kupila eno izmed morskih školjk, ki jih je prinesel iz morja pred dvema dnevoma. Malce čudno pogledam in v sebi razmišljam (valda mi mali prodaja neko foro) :)). Seveda rečem naj mi školjke najprej pokaže in evo, res jih ima v svojem nahrbtniku. Ok, si mislim dam mu neki drobiž in bom lahko nadaljevala svojo pot. Vprašam ga, koliko stane ena školjka. Pravi 1€. Ok ajde 1€ ti dam,” povzamejo na portalu Klip.si.

V nadaljevanju pa: “In ko iščem drobiž ga iz neke radovednosti vseeno vprašam, zakaj bo porabil denar in koliko školjk mu jih je danes že uspelo prodati. Me pogleda in pove, da sem danes prvi kupec (ja itak, če ne znam otrokom reči ne) in nato izusti, da denar zbira za otroke, ki ne morejo na morje, kot je lahko šel on.”

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.