16:15, ned, 30. Jun

Odhaja direktor Nigrada Tomaž Kavnik





Po včerajšnji seji Nadzornega sveta družbe Nigrad, d. o. o., so seznanili javnost, da je direktor družbe Tomaž Kavnik nadzorni svet obvestil, da bo s 1. 8. 2024 zapustil mesto direktorja zaradi novih kariernih priložnosti in ciljev.

“Nadzorni svet ugotavlja, da je Tomaž Kavnik v času svojega vodenja opravljal delo na najvišjem strokovnem nivoju in v skladu z najvišjimi standardi upravljanja. Uspešno je obrnil trend predhodnega negativnega poslovanja in poskrbel, da bo podjetje prepustil novemu vodstvu z nadpovprečnimi poslovnimi rezultati, ki presegajo načrtovane. Poslovni rezultati družbe v obdobju januar–maj 2024 so namreč daleč najboljši v zadnjih 5 letih. Družba trenutno izkazuje pozitivni rezultat v višini 135.000 EUR, kar pa je najpomembneje – poslovanje podjetja je bilo pod vodstvom dosedanjega direktorja finančno popolnoma stabilizirano,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Predsednik NS družbe Nigrad Gregor Ficko je ob tej priložnosti izjavil: »Iskreno obžalujem, da mariborski Nigrad izgublja vrhunskega strokovnjaka s področja gradbeništva in urbane infrastrukture. K tej njegovi odločitvi je največ prispevala restriktivnost in nefleksibilnost t. i. Lahkovnikovega zakona, ki nerazumno omejuje višino menedžerskih dohodkov direktorjem, ki vodijo javna podjetja, saj ti v zasebnem sektorju za svoje delo prejmejo precej boljše plačilo.«

NS je na seji sprejel odločitev o takojšnjem razpisu za novega direktorja družbe; ključna skrb NS bo, da družba Nigrad s 1. 8. dobi strokovnega, usposobljenega in izkušenega menedžerja s področja komunalnega gospodarstva in gradbeništva, ki bo lahko družbo peljal po poti, začrtanim pod sedanjim vodstvom z direktorjem Kavnikom na čelu.

Predsednik Ficko dodaja, »da bo odločitev o izbiri novega direktorja družbe temeljila izključno na strokovnih referencah, saj bodo te edino jamstvo za nadaljnje uspešno vodenje podjetja.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.