16:17, ned, 30. Jun

VIDEO: Tako fit je 85-letni dedek Jake Bijola





Na enem izmed športnih dogodkov v občini Muta, smo srečali dedka Jake Bijola, Toneta Bijola, ki je ponosno nosil njegov dres.
Šteje 85 let in se trudi ohranjati kondicijo. Povedal nam je, zakaj se redno udeležuje športnih dogodkov: “Zato, ker bi rad ostal zdrav nekaj let. Pri svojih 85, se trudim mladim dajati zgled, da bi se šli tudi oni rekreirati.”

Nosil je podpisan dres svojega vnuka in nam povedal, da je izjemno ponosen nanj. Z njim smo spregovorili o njegovi preteklosti. “Sem dolga leta bil član kolektiva tovarne Muta in sem še edini živeči član gradbene odbora tega lepega gasilskega doma. Edini še, ko migam, tako da imam določeno tradicijo v Muti. Jaz sem sicer Vuzeničan, na Muti sem bil dolga leta v službi, 25 let. Dal sem vse funkcije v fabriki čez, kar je bilo možno. Tako je takrat bilo. Kje so te rabili, tam so te ponucali,” pove.

Sicer nam je povedal, da je velik ljubitelj športa, predvsem smučanja. “Leta 1958 sem bil v Zenici na mednarodni smučarski tekmi železarjev,” se spominja svojih mladostnih športnih dni.

Jaka se je moral odločiti med nogometom in smučanjem

Znano je, da je pri Bijolovih strast do športa velika. Oče Jake, Janez Bijol, je sicer lani postal predsednik panoge Alpsko smučanje, pri Smučarski zvezi Slovenije. Tedaj je dejal, da je že 40 let povezan z alpskim smučanjem in mu zato ni vseeno, kam se bo voz odpeljal. Smučal je tudi Jaka, med odraščanjem ukvarjal z obema športoma, vendar je kasneje izbral nogomet, saj je imel večje možnosti za uspeh v tem športu​. In kot kaže, se je odločil pravilno.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.