17:29, ned, 30. Jun

Slovenski odbojkarji po porazu z Japonsko za tretje mesto lige narodov





Slovenski odbojkarji ne bodo igrali v finalu lige narodov. V polfinalu zaključnega turnirja v Lodžu jim ni uspelo premagati uroka Japonske, druga reprezentanca sveta jih je premagala še petič zapovrstjo. Tokrat z izidom 3:0 (21, 25, 29). Slovenci, sicer zmagovalci rednega dela lige, se bodo merili za tretje mesto, njihov tekmec bodo Poljaki.

Slovenci so pred dvobojem upali, da bodo vendarle našli rešitev proti hitri, gibčni in skočni ekipi, ki jim ni nikoli ustrezala. A je niso. Japonci so delovali bolj sveže, imeli več energije, predvsem starejšim slovenskim igralcem, ki že ves čas lige nosijo veliko breme v slovenski igri, se je že poznala utrujenost. Pomanjkanja borbenosti in želje jim ni mogoče očitati, toda proti ekipi, ki jim je v rednem delu zadala edini poraz, jim je vendarle nekaj zmanjkalo. Predvsem zbranost v končnicah, tako v drugem kot v tretjem nizu, v katerih so že občutno zaostajali, so namreč imeli svoje priložnosti, da bi iztržili ugodnejši izid.

Za razplet tekme je imela bržkone največji vpliv končnica drugega niza. V njej so Slovenci vodili s 23:22 in imel nekaj lepih priložnosti, da v protinapadu prednost povečajo.

A Japonci so s pravimi akrobacijami reševali nemogoče, za kar so bili nagrajeni s točko. Slovenski selektor Gheorghe Cretu se je zavedal, da bi ta točka lahko imela posledice v glavah njegovih varovancev, zato je zahteval odmor. Po njem so sicer prišli do zaključne žoge, a ta ni zadostovala, v nadaljevanju pa sta niz odločila dva asa Japoncev.

Ti so imeli vse do vodstva vse stvari v svojih rokah tudi v tretjem nizu, v katerem je pri Slovencih zaigral tudi Rok Možič. Vodili so z 18:12, toda nato se je nenadno slovenska igra dvignila. Slovenci so izenačili na 19:19, po seriji odličnih servisov Tončka Šterna tudi povedli s 23:20.

Imeli so nekaj zaključnih žog, toda niz in končna zmaga sta vendarle odšla v roke tekmecev.

Slovenci se bodo tako merili za tretje mesto, njihov tekmec bo Poljska, ki je nekoliko nepričakovano z 2:3 klonila proti olimpijskim prvakom Francozom.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.