18:21, ned, 30. Jun

Prihajajo močne plohe in nevihte





V ponedeljek bodo Slovenijo zajele plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso). Možni so toča, močni sunki vetra in krajši nalivi. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo možna razlivanja hudournikov in zastajanje padavinske vode, vodotoki pa lahko velike pretoke dosežejo tudi drugje.

Po današnjem pretežno jasnem vremenu se bodo v ponedeljek dopoldne v severni Sloveniji začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, popoldne in zvečer pa tudi drugod. Možne bodo tudi močnejše nevihte. Sprva bo pihal veter južnih smeri, popoldne in zvečer pa bo zapihal okrepljen severni veter, so danes sporočili iz Arsa.

V ponedeljek čez dan in zvečer bodo ob plohah in nevihtah prehodno hitro naraščali posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Možna bodo razlivanja vodotokov in zastajanje padavinske vode.

Verjetnost za to bo večja v severovzhodni Sloveniji. Tudi drugod v severnem in vzhodnem delu države lahko posamezne reke prehodno dosežejo velike pretoke. V južni Sloveniji bodo pretoki rek še naprej ustaljeni.

V torek, ko bo možna le še kakšna ploha, bodo reke upadale.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.