16:13, pon, 1. Jul

Umrla legenda slovenskega nogometa





Veterani NK Olimpija so na spletni strani sporočili žalostno vest. Poslovil se je dolgoletni vratar Olimpije Anton Žabjek. Star je bil 84 let. Žabjek je veljal za legendo Olimpije in Slovana. V 60. letih je bil eden najboljših nogometnih vratarjev v nekdanji Jugoslaviji.

“Najtežje je zapisati takšno novico. Žal pa se moramo soočiti tudi s tem. Umrl je dolgoletni vratar Olimpije Anto Žabjek-Žaba. Bil je eden od tiste naj generacije, ki je pripeljala Olimpijo v sezoni 1964/65 v 1. Jugoslovansko ligo. Toda Tone, ki smo ga tudi bolj spoštljivo nazivali, čeprav Je bil primarno „Žaba”. Namreč po vstopu v Yu1.ligo, je iz Maribora prestopil v Olimpijo še en Anton (Tona) Čeh, ki je žal tudi že pokojni. Tako se je na igrišču vedelo kdo je kdo,” je na spletni strani zapisal Janez Zupančič, predsednik športnega društva veteranov NK Olimpija.

Veljal je za enega najboljših vratarjev v nekdanji Jugoslaviji

Dodal je še: “Kaj v tem trenutku zapisati? Odhaja še ena velika legenda v nogometu, izjemen človek, tudi dolgoletni direktor ljubljanskega Kroja. Skratka osebnost vsega spoštovanja vredna. Veljal je takrat za enega najboljših vratarjev v nekdanji Jugoslaviji. Po Olimpiji je še dolga leta branil tudi za ljubljanski Slovan, kjer je s svojimi obrambami in znanjem predstavljal zaradi prav tako veliko okrepitev in mnogo prispeval k uspehom, ki jih je dosegal ta klub.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.