16:17, pon, 1. Jul

Kolesarka s hudimi poškodbami, voznik motorja trčil v peški … Kaj se je še zgodilo na cestah?





S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je mariborski operativno komunikacijski center med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 172 klicev, med temi 76 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V tem času so obravnavali tudi:
– 9 kaznivih dejanj,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometna nesreče II. kategorije,
– 1 prometna nesreča III. kategorije,
– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru.

Izpostavili so, da na območju Gačnika obravnavajo prometno nesrečo III. kategorije. 31-letna kolesarka je padla, pri tem se je huje poškodovala, odpeljana je bila v bolnišnico.

V okolici Jeruzalema pa je voznik cross motorja padel po vozišču in pri tem trčil v peški. Po doslej znanih informacijah sta se dve osebi lažje poškodovali. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

Pretekli vikend so, z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov na območju Policijske uprave Maribor, izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov po metodologiji “promil”. V poostrenem nadzoru so z indikatorji alkohola preizkusili 270 voznikov, pri čemer so ugotovili 11 kršitev vožnje pod vplivom alkohola. Pri 8 voznikih je koncentracija znašala do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, pri 3 voznikih pa je koncentracija alkohola znašala nad 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so enemu vozniku zaradi vožnje pod vplivom alkohola s koncentracijo nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka odredili pridržanje. S ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer bodo tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenjali tudi v prihodnje, so zaključili poročilo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.