20:25, pon, 1. Jul

FOTO: V Destrniku pokazali jekleno voljo in v dežju tekli s slovensko baklo





V Destrniku so danes na igrišču pod Osnovno šolo Destrnik-Trnovska vas nestrpno čakali na slovensko baklo. Vse bolj je deževalo, kazalo je, da s tekom ne bo nič, a dež je nekoliko ponehal, tako da so izkoristili priložnost in tekli po atletski stezi.

Na sprejem slovenske bakle so šrišli županja Vlasta Tetičkovič Toplak z nekaj predstavniki občinske uprave, predstavniki Športnega društva Destrnik, ki je pripravilo sprejem za baklo, predstavniki domačega društva upokojencev in predstavniki prav tako domačega društva ljubiteljev starodobnih vozil. Prišli bi tudi otroci iz bližnjega vrtca, a kaj ko je ob uri, ko bi morali biti na igrišču, močno deževalo.

Tisti, ki so bili tam, so se najprej nekoliko pogovorili, nam povedali, da v tej občini v raznih društvih skrbijo za razvoj rekreacije in športa, županja pa je še dodala, da bodo prav to atletsko stezo, po kateri so nato skupaj odtekli en krog, kmalu zamenjali z novo. Čez vikend bodo imeli na igrišču še nogometni turnir, nato pa bodo igrišče zaradi menjave atletske steze za nekaj časa zaprli. Priložnosti za šport in rekreacijo bodo ostale. Najprej po drugih zaselkih, kaj kmalu pa tudi na obnovljeni stezi in igrišču.

Ko je bilo uradnega sprejema konec, so se še vsi odpravili v bližnji vrtec in tja nesli pokazati slovensko baklo. Če že otroci zaradi deežja niso mogli na igrišče, je slovenska bakla našla pot do njih.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.