05:22, sre, 3. Jul

FOTO: Hude posledice toče, zalitih pa tudi več več stanovanjskih in kulturnih objektov ter športnih dvoran





Nevihte, ki so zjutraj nastale v Furlaniji-Julijski krajini, so se dopoldne pomaknile nad severozahodno Slovenijo. Ob tem je na postaji Kanin v 30 minutah padlo 24 milimetrov dežja. Dopoldanske krajevne plohe in nevihte so tako zajele predvsem območja občin Bleda, Radovljice, Tržiča, Kanala ob Soči, Cerkna, Škofje Loke, Medvod, Domžal, Kamnika, Grosuplja, Sevnice in Ivančne Gorice.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje se je na Dolenjskem razvila supercelična nevihta s točo. Popoldne pa so močnejše nevihte zajele večji del Slovenije. Tako je močno deževje zalilo več stanovanjskih, kulturnih in poslovnih objektov ter večnamenskih oziroma športnih dvoran. Meteorna voda je zalila tudi vozišča in sprožila nekaj plazov.

Močan veter je podiral drevje, drogove elektro distribucije in odkrival strehe stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov. V naselju Pavla vas v občini Sevnica pa je zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Tržišče, Sevnica, Šentjanž in Krmelj. Požar je uničil deset kvadratnih metrov ostrešja. Na Dolenjskem je toča uničevala pridelke in na avtocesti razbijala vetrobranska stekla. Tako je bilo zabeleženih 193 dogodkov v 31-tih občinah.

Aktiviranih pa je bilo 66 prostovoljnih gasilskih enot in 4 poklicne. Gasilci so prečrpavali vodo iz zalitih prostorov objektov, z proti poplavnimi vrečami zaščitili več objektov, očistili prepuste, občanom nudili pomoč pri zaščiti poškodovanih ostrešij in odstranjevali podrta drevesa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.