14:17, sre, 3. Jul

Kam po ohladitev? To so kopališča v okolici Maribora, ki nudijo osvežitev in zabavo





Na enem mestu smo zbrali nekaj priljubljenih kopališč, ki nam v času poletja nudijo možnost za še kako dobrodošlo osvežitev.

Green Lake Kidričevo

Green Lake Kidričevo je priljubljeno naravno kopališče, ki se nahaja v Kidričevem. Ponuja vodo za kopanje, urejene plaže in rekreacijske površine, primerne za družine in posameznike. Obiskovalci lahko uživajo v različnih športnih aktivnostih, tudi v odbojki na mivki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Green Lake Slovenia (@greenlakeslo)

Mariborski otok

Kopališče Mariborski otok se nahaja na reki Dravi, na največjem naravnem rečnem otoku v Sloveniji. Je v neposredni bližini naselja Kamnica, ki je od središča Maribora oddaljeno približno 5 kilometrov. Do njega se lahko odpravite po urejeni sprehajalni poti ob reki Dravi ali z avtobusno linijo št. 7 in 15. V času poletne kopalne sezone (julij, avgust) pa tudi z avtobusno linijo št. 8.

Mariborski otok je edinstveno slovensko kopališče, ki je hkrati tudi naravna znamenitost in naravni spomenik, saj na njem kraljujeta edinstvenaflora in favna. Obisk otoka je primeren vse dni v letu; spomladi, jeseni in pozimi lahko uživate ob dolgih sprehodih, ki bodo ljubitelje narave, gozda in miru zagotovo navdušili. Ponuja obsežno travnato površino za sončenje in sproščanje ter bazen za osvežitev v poletnih mesecih. Obiskovalci lahko uživajo v mirnem okolju, obdani z bujnim zelenjem in svežim zrakom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Šport Maribor 💜 (@sport_maribor)

Terme Bad Radkersburg

Terme Bad Radkersburg se nahajajo v Avstriji, blizu slovenske meje, in so znane po svoji termalni vodi, ki blagodejno vpliva na zdravje in počutje. Izkusite termalno vodo s temperaturo od 34 do 36 °C, raznoliko vas savn, pustolovsko območje za otroke, kulinarične užitke, ponudbo zdravilišč in terapij, lepoto in masaže ter še veliko več v Parktherme Bad Radkersburg na jugu regije Štajerske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja So (@_sonjaso_)

Velenjska plaža v Šaleški dolini

Velenjska plaža v Šaleški dolini je priljubljena destinacija za lokalne prebivalce in obiskovalce, ki iščejo osvežitev v poletnih mesecih. Nahaja se ob jezeru Velenje, kjer obiskovalci lahko uživajo v kopanju v čisti vodi ali se sprostijo na urejenih travnatih površinah ob obali. Odlično rekreacijo omogočajo tudi igrišča za tenis, odbojko na mivki, nogomet, košarko, igrišče za mini golf in vadbišče za golf. Jezera so s svojimi potmi vse leto priljubljeno območje za sprehode in daljše pohode, kolesarjenje in jezdenje. Otroci tu uživajo na igralih v brezplačnem vodnem parku in na otroških igriščih ob jezeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomaž Kranjec (@flytomaz)

Vodni park Radlje

Vroče, dolgo poletje in dnevi obsijani s soncem vabijo na osvežitev v Vodni park Radlje. Osvežitev ponuja naravno plavalno jezero, kjer za čistočo vode in njeno kakovost skrbijo naravni organizmi. Zaplavajte med lokvanji, skočite iz pomola ali pa se predajajte sončnim žarkom na zeleni plaži. Namig za dobro se imeti: Nihče ni nikoli prestar, da bi se spustil po toboganu. V vodnem parku se lahko zabavate vse dan, čofotanje in skakanje s pomolov je dobrodošlo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.