12:23, čet, 4. Jul

Veselica na Štajerskem dobiva epilog: Kazensko ovadeni reditelji in varnostniki, v pretepu je bilo poškodovanih kar enajst ljudi





Na veselici v Vitanju v začetku meseca maja je izbruhnil množičen pretep, v katerem so bili udeleženi varnostniki, reditelji in obiskovalci.

Na Policijski upravi Celje so zdaj zaključili s preiskavo nepravilnosti pri množični kršitvi javnega reda in miru na prireditvi v Vitanju, ki je potekala 4. maja letos.

“Nekaj čez drugo uro zjutraj je na prizorišču prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, v kateri je bilo udeleženih okoli 30 oseb. Povod za kršitev je bil pretep dveh občanov. Varnostniki, ki so poskušali vzpostaviti javni red in mir, so med posredovanjem odrinili eno od obiskovalk, zaradi česar je posledično več obiskovalcev s silo poskušalo varnostnikom preprečiti izvedbo ukrepov,” so sporočili.

V množični kršitvi javnega reda in miru je bilo lažje poškodovanih enajst obiskovalcev prireditve.

Osebi, ki sta začeli s pretepom, bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Z zbiranjem obvestil o množični kršitvi javnega reda in miru so ugotovili več nepravilnosti.

Varnostniki naj bi ravnali v nasprotju z zakonom

“Pri presoji izvedenih ukrepov varnostnikov smo ugotovili, da so nekateri varnostniki, ki so zoper posamezne udeležence javne prireditve uporabili določene ukrepe, le te izvedli v nasprotju z določili Zakona o zasebnem varovanju, torej nezakonito in nestrokovno, kar je bilo potrjeno z izjavami prič na kraju in javno objavljenimi posnetki. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništva in lahke telesne poškodbe bomo kazensko ovadili dva varnostnika in pet rediteljev,” so sporočili iz PU Celje.

Na podlagi vseh zavarovanih dokazov, posnetkov in zbranih obvestil so policisti zoper organizatorje in soorganizatorje prireditve, zoper imetnika licence ter zoper tri varnostnike, uvedli tudi več postopkov o prekršku: “Prav tako smo obvestili pristojne inšpekcijske službe in ministrstvo za notranje zadeve, kot pristojni organ na področju zasebnega varovanja.”

O za zdaj še neznanih storilcih, ki so bili udeleženi v množični kršitvi javnega reda in miru, pa še zbirajo obvestila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.